Nettavisen VårtOslo gjengir ukritisk bilder av glade barn som feirer eid på Vahl skole. Norske 17. mai-tradisjoner, men først lovprisning av Allah og profeten – og nesten samtlige småjenter er iført hijab.

Mens 17. mai-markeringene på skolene i år ble avlyst grunnet korona, fikk de muslimske barna feiret eid behørig forrige helg på Vahl skole, med tradisjonsrike norske 17. mai-leker som potetløp og sekkeløp. VårtOslo har en lengre fotoreportasje som viser mange glade barn og flere voksne samlet tett i tett. Nesten samtlige jenter er iført hijab, mens de forsøker å balansere poteter på skjeer. 

Glad-reportasjen kan fortelle at bak dette flotte initiativet står Vahl foreldregruppe, en ganske ny organisasjon som er rettet mot familier og barn. 

Vahl skole har knapt en etnisk norsk elev og er plassert mellom Tøyen og Grønland i Oslo. 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂