En 19 år gammel elev som feiret avslutningen av videregående skole, kjørte rundt i byen med vennene sin under en såkalt «studenterkørsel». Så ble han truffet av en stein i hodet.

Dette er en dansk tradisjon for å feire at man har avsluttet videregående skole. Man kjører gjerne rundt i åpne biler, hvor glade elever gjerne feirer med en bayer.

Den 19-årige student blev ramt af stenen i panden, da han kl. ca. 21.10 sammen med sine medstudenter kørte på Sønderbro i Aalborg.

Stenen en flat, kantet sten med en diameter på 5-7 cm.

Politikommissær Michael Karstenskov kaller hendelsen «fullstendig uakseptabel»

– Stenkast kan jo give alvorlige skader og have store konsekvenser, men det tyder på, at studenterhuen tog størstedelen af slaget.

19-åringen har det etter forholdene bra, men skal være rystet etter opplevelsen.

Et vitne observerte to personer som ga fingeren til studentene umiddelbart før stenkastet.

Det er ikke klart, hvorvidt de to er gerningsmændene, men politiet vil gerne i kontakt med dem for bl.a. at klarlægge motivet. Derfor søger de nu vidner.

Den ene mand beskrives som 15-20 år, mørk i huden, iført bordeauxrød trøje, mens den anden beskrives som 15-20 år, mørk i huden, iført lyserød skjorte med hvidt på.

Angrep på bilene til avgangselever skjer nesten hvert år. I 2016 ble noen elever blant annet angrepet med syre.

Les også: København: Syre og egg mot danske uteksaminerte studenter

Jyllands-Posten

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.