I Norge har vi russ. I Danmark kjøres uteksaminerte studenter rundt på lasteplanet til lastebiler. Nylig ble en slik studentbil lurt inn i et bakholdsangrep. Metoden som ble brukt, og utseende på angriperne minner sterkt om fremmedkulturelle. Hendelsen ble filmet av et vitne.

Flere søppelcontainere ble plassert ut i gata når studentene kom kjørende. Det naturlige er for dansker å stoppe. De ble massivt angrepet med eggkasting. Det ble kastet egg i et omfang som ikke kan beskrives som guttestreker. Senere forsøker studentene å komme seg unna, men da sperres veien av en bil og kastingen fortsetter.

En av studentene, Mohamed El Ar Bagi, forteller til media at episoden tross alt var morsom, og at det er tradisjon for å behandle studenter slik i hans miljø.

Men for Mohamed, der fik klassens højeste gennemsnit på 10,3, er episoden én, han vil huske tilbage på med glæde.

»Der er æg inde i min hue, men når jeg ser på den, så kan jeg huske huske tilbage på, at jeg har arbejdet hårdt og slidt for mine karakterer, og grine af, at jeg fik et æg i bærret,« siger han til Ekstra Bladet.

En annen studentbil ble angrepet med syre. To jenter måtte til behandling på sykhus. Det har antagligvis blitt brukt vannpistoler med utvannet syre.

To studenter fik sprøjtet væske med syre i øjnene under deres studenterkørsel i København i fredags. Væsken, der tilsyneladende blev sprøjtet med vandpistol fra en bil, sendte de to piger på hospitalet, hvor de måtte igennem en knap to timer lang skyllebehandling.

Ekstrabladet

BT

BT