Nytt

25-åringens rygg fotografert etter flåingen. Foto: politiet

Da 25-åringen våknet etter nyttårsfesten kjente han en sviende smerte på ryggen. Der hadde han to store sår.

En 24 år gammel mann innrømmer å ha skåret av huden, men var så ruset at han ikke husker ikke hvordan det skjedde.

Han står nå tiltalt i Fredrikstad tingrett for å ha flådd to hudstykker fra ryggen og siden på en mann fra Gressvik ved Fredrikstad.

En av de avskårne hudflakene. Foto: politiet

Flåingen skjedde 1. januar i fjor, da fornærmede hadde hatt en nyttårsfest i sitt eget hjem i Fredrikstad.

Tiltalte og fornærmede havnet i et slagsmål, og på et tidspunkt besvimte fornærmede. Da han våknet igjen, merket han en sviende smerte på ryggen.

Det var da blitt skåret vekk to store hudstykker på mannens rygg med en kniv eller en annen skarp gjenstand.

24-åringen erkjenner straffskyld, men sier at han ikke husker detaljene i saken, skriver Fredriksstad Blad.

Episoden skjedde på formiddagen 1. januar i fjor da moren skulle kjøre sønnen til legevakten ettersom hun mente at han burde innlegges fordi han var til fare for seg selv og andre, fortalte moren i vitneboksen.

Sønnen ville ikke bli med til legevakten, men fikk moren til å kjøre ham til en bekjent på Gressvik utenfor Fredrikstad. Mens moren satt i bilen, skal sønnen ha vært borte i rundt en halvtime.

Ifølge tiltalen skal 24-åringen da ha flådd av to store hudstykker på henholdsvis 30×25 og 10×10 centimeter fra ryggen og siden på Gressvik-mannen. Offeret måtte senere opereres og underkastes hudtransplantasjon.

Kirurgen som behandlet fornærmede, beskriver skadene som sirkulære snitt på ryggen, hvor huden så har blitt skrelt av, noe som må ha vært ekstremt smertefullt.

– Min klient erkjenner både forholdet og straffskyld, men kan ikke huske å ha begått selve handlingen. Det var en provokasjon i forkant av handlingen, sier tiltaltes forsvarer, advokat Harald Otterstad.

Det var satt av fire dager til behandlingen av saken i retten, og aktor la ned påstand om fengsel i to år og seks måneder.

Tiltalen omfatter også flere tilfeller av vold mot politiet, tyveri og narkotikaforbrytelser. (NTB)

 

Les også