– Den tiltalte har samarbeidet med politiet og erklærer straffskyld, sier statsadvokat Trude Antonsen. Hun er aktor i drapssaken som mandag starter i Øvre Romerike tingrett.

En 39-åring må mandag møte i Øvre Romerike tingrett tiltalt for å ha drept sin kjæreste med kniv. Han har tilstått og erkjenner straffskyld.

– Rettssaken kommer derfor i stor grad til å dreie seg om lengden på straffen, sier mannens forsvarer, advokat Per Ove Marthinsen, til NTB.

Han får medhold av aktor, statsadvokat Trude Antonsen.

– Partene er enige om de sentrale punktene i saken. Den tiltalte har samarbeidet med politiet og erklærer straffskyld, sier Antonsen.

Tok kvelertak

Drapet skjedde om kvelden 7. august i fjor i en bil i Feiring i Eidsvoll kommune. Ifølge tiltalen tok mannen kvelertak på kvinnen og stakk henne to ganger i halsen med kniv.

«Den ene samleåren ble tilnærmet avskåret, og hun døde etter kort tid av skaden», heter det i tiltalen.

Ifølge forsvareren var paret på vei fra en handletur i Sverige da drapet skjedde.

– Det oppsto en konflikt i bilen, og det kom til håndgemeng. Kvinnen tok fram en kniv, som han klarte å fravriste henne. Drapet skjedde i affekt, det var ikke planlagt, sier Marthinsen.

Han sier at hans klient er helt ute av seg over det som har skjedd.

– Han drepte den han brydde seg mest om, og er fortsatt svært fortvilet, sier forsvareren.

Politiet har tidligere opplyst at den drepte kvinnen var fra Iran og hadde midlertidig opphold i Norge. Også den tiltalte mannen er opprinnelig fra Iran, opplyser hans forsvarer.

I varetekt

Drapet ble først oppdaget om morgenen 8. august, da politiet rykket ut til en bil som sto i grøfta langs fylkesvei 33 i Feiring, like ved fylkesgrensa mellom Akershus og Oppland. I bilen ble kvinnen funnet drept. Mannen ble pågrepet ved bilen.

39-åringen sitter fortsatt i varetekt. Han er tiltalt for drap etter paragraf 275 i straffeloven, som har en strafferamme på mellom åtte og 21 år.

Saken føres for Øvre Romerike tingrett i Eidsvoll, der det er satt av fem dager til rettssaken. Nesten hele den første dagen er satt av til mannens forklaring.

Av tiltalen går det fram at det også kommer til å bli lagt ned påstand om erstatning/oppreisning til kvinnens etterlatte.