En 21-åring må mandag møte i retten, tiltalt for å ha drept sin ekskjæreste, 22 år gamle Cansel Godek, på Evje i fjor høst. Kvinnen hadde bedt om besøksforbud.

– Han mistet fullstendig kontrollen på seg selv. Han var den som ringte nødetatene da han forsto hva han hadde gjort. Hele veien har han forklart seg åpent til politiet, sier den tiltalte 21-åringens forsvarer, Jostein Løken til TV 2.

– Han kjenner på en enorm skyldfølelse, og han ønsker seg en streng straff. Min klient sier at han vil sone mest mulig straff, sier Løken.

Den drepte kvinnen og tiltalte har barn sammen.

Rettssaken starter mandag i Agder tingrett etter at Cansel Godek (22) ble drept på Evje 30. oktober i fjor.

Var tilregnelig

Forsvareren sier at han kommer til å rette oppmerksomhet mot tiltaltes sinnstilstand da drapet ble begått. Han var ifølge de sakkyndige tilregnelig på gjerningstidspunktet.

Ifølge tiltalen stakk 21-åringen Godek minst 14 ganger med kniv.

Mannen er også tiltalt for å ha truet Godek og en annen person i august i fjor, rundt to måneder før drapet. Han skal ha sagt «Jeg skal drepe deg», eller lignende, ifølge tiltalen.

Hadde bedt om besøksforbud

En måned før hun ble drept hadde Godek anmeldt den tiltalte mannen og bedt om besøksforbud, men hennes begjæring var ennå ikke behandlet da drapet skjedde.

Spesialenheten gransket Agder-politiets håndtering av besøksforbudet, men konkluderte med at politiet ikke gjorde noe straffbart. Politiet i Agder har imidlertid tatt selvkritikk for den lange behandlingstiden.

En jurist skal nå ta stilling til en slik begjæring innen 24 timer, opplyste visepolitimester Arne Sundvoll til Fædrelandsvennen i september i år.

– Jeg kan beklage at vi ikke endret våre rutiner før denne saken, sa Sundvoll.

– Vil høre hans forklaring

Tiltalte er fra Afghanistan og har midlertidig oppholdstillatelse i Norge. Han har bodd i Norge siden 2015.

Aktor i saken er statsadvokat Jan Tallaksen.

– Vi vil høre hans forklaring, og så vil vi gå gjennom bevisene i saken. Det handler om å se på undersøkelsene politiet har gjort og høre hva rettsmedisineren sier. Det må vi holde opp mot tiltaltes forklaring, sier Tallaksen.

Les også:

Agderpolitiet drøyde med besøksforbud. Cansel Godek ble drept

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.