En 20 år gammel mann er tiltalt for å ha drept ekskjæresten Cancel Godek med kniv i Evje i Agder i fjor høst.

Ifølge tiltalen ble den 22 år gamle kvinnen stukket minst 14 ganger med kniv i overkroppen da drapet skjedde 30. oktober i fjor. Ekskjæresten er også tiltalt for å ha drapstruet Godek om lag to måneder før hun ble drept, skriver Fædrelandsvennen.

Det var 20-åringen som selv ringte politiet og fortalte hva han hadde gjort. Han ble pågrepet på stedet uten motstand kort etter.

Rettssaken mot mannen er berammet til å starte i Agder tingrett 11. oktober. Det er satt av tre dager til saken.

Den drapstiltalte mannen og drapsofferet var tidligere kjærester og hadde en datter på to år sammen. Datteren ble ivaretatt av familie etter drapet.

Den drapssiktede er fra Afghanistan, men har hatt midlertidig oppholdstillatelse i Norge. Han har bodd i Norge siden 2015. Den drepte kvinnen var norsk statsborger, og hadde vokst opp i Norge.

En måned før drapet, 1. oktober, anmeldte kvinnen ekskjæresten for trusler og ba om besøksforbud. Politiet startet etterforskning som følge av anmeldelsen, men mannen var ikke ilagt besøksforbud da drapet skjedde.

Agder-politiets behandling av besøksforbudet har blitt etterforsket av Spesialenheten for politisaker. Spesialenheten har ennå ikke konkludert i saken, skriver Fædrelandsvennen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.