En 30 år gammel kvinne ble funnet drept i Elverum 2. januar, og nå oppretter Spesialenheten for politisaker innledende undersøkelser.

I en pressemelding opplyser politiet at det er på bakgrunn av opplysninger som har fremkommet i media, at de nå starter undersøkelser, skriver VG.

«Gjennom media er det kjent at gjerningspersonen hadde besøksforbud overfor avdøde, og at dette skal ha blitt brutt gjentatte ganger», heter det i pressemeldingen.

Familien til avdøde har tidligere rettet skarp kritikk mot politiet og kalt det «et varslet drap».

Ifølge en fengslingskjennelse fra august 2023 hadde den nå drapssiktede mannen (32) brutt besøksforbudet overfor kvinnen (30) syv ganger siden april samme år.

Spesialenheten opplyser at de vil innhente opplysninger fra Oslo politidistrikt som er ansvarlig for saken som omhandler besøksforbud, og med Innlandet politidistrikt som etterforsker selve drapssaken.

Det er foreløpig ikke opplyst noe om drapsmannens etnisitet, men den drepte kvinnen var 30 år gamle Rahavy Varatharajan.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.