Nytt

Mannen som er siktet for drapet på kvinnen som ble funnet død i en bil på Eidsvoll, vedgår at han er skyld i kjærestens død.

Tirsdag morgen ble en kvinne funnet død i en bil langs fylkesvei 33 i ved Feiring i Eidsvoll kommune. En 38 år gammel mann som var i bilen, er siktet for drapet.

Ifølge den drapssiktedes forsvarer, Per Ove Marthinsen, erkjenner mannen de faktiske forholdene, men ikke straffskyld for forsettlig drap, skriver NRK.

– Min klient er opptatt av å formidle at dødsfallet, etter hans vurdering, skyldes et uhell under et basketak som kom ut av kontroll, sier forsvareren til Romerikes Blad.

Forsvareren møtte sin klient på sykehuset tirsdag kveld.

– Asylsøker fra Iran
Den avdøde kvinnen er asylsøker fra Iran og bodde på Toten, ifølge NRK. Mannen er norsk statsborger bosatt i Oslo, men opprinnelig fra Iran. Han er ikke tidligere straffedømt.

Politiet har ikke villet kommentere forholdet mellom siktede og avdøde, men ifølge forsvareren var de to kjærester.

– De kranglet om kjæreste-ting. Min klient er dypt fortvilet og preget av saken. Han forstår at han har forårsaket at kjæresten er borte. Det er en jente han har vært glad i og som han hadde følelser for, sier Marthinsen til VG.

Basketak i bil
Politiet har omtalt drapsvåpenet som «en gjenstand», og flere har hevdet at kvinnen ble skutt, men forsvareren omtaler nå en kniv.

– Jeg oppfatter at hendelsen skjer der bilen ble funnet. Det er uklart hvorfor kniven var i bilen, men jeg oppfatter det slik at den lå i bilen. Det er snakk om en liten kniv, sier forsvareren til VG.

– Vi fikk melding i 6-tiden tirsdag fra vitner om at en bil hadde kjørt av fylkesvei 33 ved Feiring i Eidsvoll i Akershus. Da vi kom til stedet, fant vi bilen med en død kvinne i, og mannen som nå er siktet, sa politiadvokat Åsmund Yli til NTB.

Etterforskerne etterlyser vitneobservasjoner av en sølvgrå Ford Focus på fylkesvei 33 ved Feiring mellom klokken 3 og 6 natt til tirsdag.

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett onsdag.