Nytt

Walid al-Kubaisi mener Abid Q. Rajas forslag om offentlige ansatte imamer er et dårlig skjult forslag på å innynde seg i muslimske kretser. Det vil gi imamer ytterligere en brekkstang til å utvide sin innflytelse på offentligheten, og det går på bekostning av folks frihet.

Imamene i Norge snakker med to tunger. Det ble avslørt da Kadra med skjult kamera intervjuet dem om omskjæring og flerkoneri. De svarte offentlig i samsvar med loven, men det skjulte kameraet avslørte at de holdt seg til sine islamske, religiøse regler som kolliderer med norsk lov.

Imamene har skapt et moskémiljø som er fjernt fra integreringstanken. I 2005 avslørte NRK Brennpunkt at ungdommene i moskeen som er styrt av imamen Sakandar Zulqarnain Madni, foreslo å myrde Magazinets redaktør Selbekk etter publiseringen av karikaturtegningene. Samme imam holdt et foredrag i fjor der han hevdet at amerikanerne selv sto bak terrorangrepene 11. september.

Imamen Kamal Amara i Rabita, Det islamske forbundet, har vært blant dem som undertegnet en jihad-erklæring for krig mot både jøder og islams fiender, noe som muligens var blant årsakene til ungdomsopptøyene i Oslos gater under Gazakrigen. Til tross for at Rabita er spanere for PST og viser villighet til å samarbeide, driver de med jihad blant sine egne. Forstander Basim Ghozlan fortalte Nettavisen at imamen i Rabita gjerne snakker om politikk generelt under fredagsbønnen, men understreker at han tar avstand fra å oppfordre til jihad. Det var samme imam som undertegnet erklæringen som agiterer for jihad.

Derfor er Rajas forslag irrelevant og uansvarlig, og har som mål å smigre imamene og Islamsk Råd, på bekostning av samfunnet og integrering.

Imamene liker ikke at det gis undervisning i kristendommen. Hvorfor skulle de da få lov å undervise i islam, spør Kubaisi.

Og hvorfor skal imamer informere nordmenn om islam? Aksepterer muslimene at prester informerer dem om kristendommen? For hva kan imamene, annet enn å misjonere eller legitimere steining, antisemittisme, kvinnens underdanighet og hat mot de vantro?

Det er trist at Raja opptrer i media som pioner for islamisme. Han følger samme budskap som islamistene kjemper for i Europa: De skaper en illusjon om muslimhets, og spiller offerrollen for å få sympati og støtte. De prøver å institusjonalisere islam, slik at islam kan bli en maktfaktor i samfunnet.

Og i Norge, som i resten av Europa, fins mange nordmenn som i likhet med sekulære og opplyste muslimer er bekymret for Europas frihet, mens de ser at Vesten ofrer sin frihet på sine prinsippers alter: I religionsfrihetens og toleransens navn gror islamisme som sopp i regnvær.

Bekymring for at friheten vil bli begrenset i Europa, er ingen islamfobi. De tre foreslåtte imamene vil uten tvil øke frykten for oss muslimer fordi utallige nordmenn kommer til å se dette som vandalisme mot det sekulære samfunnet.

Rajas imamutspill er uansvarlig