Nytt

Forfatter og filmskaper Walid al Kubaisi har lansert bloggen opplystemuslimer.no. Bloggen tar blant annet opp problemstillinger tilknyttet islam og islamisme, og har som formål å presentere nye stemmer i den offentlige debatten.

– Jeg vil skape et ståsted for folk som er opplyste eller sekulære muslimer. De kan utveksle meninger og snakke om bekymringer og fremtiden hvis islamiseringen av det norske samfunnet fortsetter.
Snikende

– De første sakene på bloggen handler om bruk av hijab, hvorfor det?

– Ytringsfriheten blir bekjempet på en snikende måte i Norge. Det ser du når du for eksempel kritiserer hijaben. Da flørter du med høyreekstremister.

Kubaisi er selv stemplet som rasist og høyreekstrem etter å ha kritisert islam, blant annet i filmen Det muslimske brorskapet.

Om opplystemuslimer.no heter det:

Vi er opprinnelig muslimfødte, noen av oss er troende, mens noen av oss er bare muslimer av kultur. Politisk har vi folk som stemmer på Rødt, Ap og til og med Frp. Politisk er vi uavhengige. Det er fordi spørsmålet om islamisme gjelder alle borgere, gjelder landets framtid, og alle burde engasjere seg for å bidra til en bedre framtid.

Selv om forskning bekrefter at flertallet av muslimskfødte i Norge ikke er mer religiøse enn nordmenn, er det likevel en religiøs elite som dominerer det offentlige bilde av islam. Ved hjelp av media og staten har denne eliten blitt en udemokratisk representant for muslimer og muslimsk-fødte i Norge.

Kubaisi og de øvrige skribentene bak bloggen mener at organisert islamisme har fått en overdreven innflytelse, spesielt etter karikaturstriden som de mener islamistene vant ved bruk av trusler. Opplystemuslimer.no uttalte formål er derfor å introdusere andre muslimske stemmer i samfunnsdebatten.

Bloggen har foreløpig tre innlegg, som alle er svært lesverdige:

Åpent brev til norske avisredaktører, av Eftikhar Ismaeil
Mange måter å tvinge hijaben på, av Hanan Bakir
De markedsfører hijaben som fritt valg, av Sona Bashash.

Vi anbefaler alle å følge med på Walid al Kubaisis spennende prosjekt fremover.

Les også

-
-
-
-
-
-