Nytt

Thorbjørn Jagland kritiserte igår Arbeiderpartiet og Martin Kolberg for rotete utspill om radikal islam, og belærte og advarte fra podiet i Litteraturhuset. Men i NTB og Aftenpostens versjon er dette blitt til noe instrumentelt.

NTB/Aftenposten tillegger Jagland at han sier Ap forsøker å skape en frykt for å vinne velgere, og at de bruker Frp-metoder. Det er noe ganske annet.

Jagland doserte i kjent stil, og det gikk over stokk og sten. Han kritiserte partiet for å rote det til for seg ved ikke å ha klart for seg hva radikal islam er. Han advarte mot å skape en irrasjonell frykt, man kunne miste kontrollen. Men NTB/Aftenposten bruker Jaglands ord for å ramme Aps utstpill.

Jagland mener partiet forsøker å skape en frykt som ikke er reell for å vinne velgere. I forrige uke lovte Martin Kolberg at Ap skulle gå til kamp mot radikal islam, men Jagland mener Kolberg ikke engang vet hva det er.

– Det finnes ikke noen trussel fra islam i Norge, men det er fullt mulig å oppkonstruere en trussel, sier Jagland til NRK om utspillene fra partiledelsen den siste tiden.

– En stor suppe

Han reagerer på at hans eget parti prøver å skape politisk vinning ved å røre sammen begreper og skape frykt.

– Man har ikke engang klart for seg hva radikal islam er. Det snakkes om hijab og kjønnslemlestelse av kvinner som eksempler i ei stor gryte av begreper der alt sammen kalles radikal islam. Til slutt blir det en suppe, sier Jagland.

– Farlig lek

Stortingspresidenten og den tidligere partilederen mener Ap bruker Frp-metoder for å vinne velgere.

– Det blir galt å skape en frykt som ikke er reell. Derfor reagerer jeg slik jeg gjør. Å spille opp frykt er en farlig lek, for man kan fort miste kontrollen.

Jagland til angrep på sine egne i islamdebatten