Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han forventer at Sverige tar konkrete skritt mot terrorisme mot at Tyrkia ratifiserer Nato-søknaden.

Dette melder NTB-Reuters.

På en pressekonferanse etter Nato-toppmøtet i Vilnius der Tyrkia avtalte at de skal godta Sveriges Nato-søknad, sa han at den tyrkiske nasjonalforsamlingen vil følge nøye med på utviklingen før søknaden ratifiseres.

Han gjorde det klart at han forventer at Sverige «ikke aksepterer hatkriminalitet» som rammer muslimer, det vil si koranbrenning, og at «slike avskyelige angrep på koranen ikke godkjennes i Sverige».

Det er grunnlag for å mistenke at noen har snakket sammen bak lukkede dører. Også Støre har jo nå erklært at han anser koranbrenning som en hatytring. Underkastelsen kryper nærmere.

Erdogan viste også til at Sverige i henhold til avtalen har forpliktet seg til å støtte en oppdatering av tollavtalen med EU og støtte visumfri innreise for tyrkere til EU.

En åpne grense til Tyrkia vil være spikeren i kista for det som er igjen av vår kristne kultur, som også har vært til glede for ateister som undertegnede.

Men han påpeker at Tyrkia ikke kan ratifisere søknaden før nasjonalforsamlingen trer sammen igjen etter ferien i oktober, og da er det mye annen lovgivning som også skal drøftes.

Det er liten grunn til å tvile på at Erdogen vil utføre et utpreget press mot den svenske regjeringen fram til oktober. Spørsmåler blir da om den svenske regjeringen har noen rester av ryggrad.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.