Rødt-leder Bjørnar Moxnes ble i juni tatt for tyveri av solbriller på Oslo lufthavn. Selv sier Rødt-lederen at han glemte å betale.

– Det er helt riktig at jeg tok med meg et par solbriller ut av en butikk på Gardermoen uten å ha betalt. Det var ikke hensikten, og er jo veldig flaut, sier Moxnes til Romerikes Blad.

Moxnes (41) skal ha blitt tatt på fersken i midten av juni under en privat reise. Han hevder det hele var et uhell.

– Da jeg skulle gå videre glemte jeg i farta at jeg hadde dem med meg, og gikk ut av butikken. Seinere kom en vakt bort og spurte etter brillene. Da ble jeg utrolig flau. Framfor noen bortforklaringer var det bare å ta konsekvensene.

Moxnes betalte deretter for 1.199 kroner for brillene og vedtok et forenklet forelegg.

– Jeg vet at jeg kan være distré, men dette var et nytt nivå. Jeg er lei meg for det, og har fått en velfortjent lærepenge. Jeg tror ubehaget i situasjonen gjør at jeg neppe gjør en sånn tabbe igjen, sier Moxnes.

Moxnes leder et Rødt i framgang, som gjorde det historisk godt under stortingsvalget i 2021. 4,7 prosent av stemmene ga åtte mandater på Stortinget.

Det er velkjent at Rødt-lederen er en velstående mann, og i tillegg har han en årslønn som stortingsrepresentant på 1,1 millioner kroner. Av dette betaler han 310.000 kroner i partiskatt i tillegg til ordinær skatt.

Politiet mener Moxnes handlet med forsett.

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.