Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på klimatoppmøte i Egypt. Foto: Javad Parsa / NTB

En av tre spurte i en måling mener Jonas Gahr Støre gjør en dårlig jobb som statsminister. Dette kommer på toppen av en rekke svake målinger for Arbeiderpartiet i det siste.

Nok en måling er dårlig nytt: I meningsmålingen fra Ipsos, som er gjort for Dagbladet, svarer én av tre at Støre gjør en dårlig jobb i sin posisjon som Norges statsminister.

Kun 17 prosent av de spurte mener han gjør en god jobb.

Støre får mest støtte fra sine egne partifeller. Halvparten av Ap-velgerne mener Støre har gjort en god jobb, mens bare fire prosent av disse mener han har gjort en dårlig jobb.

Til sammenligning mente 31 prosent i november 2021 at Støre gjorde en god jobb. Dette tallet er så å si halvert på ett år.

Dette er så svake tall at det vekker oppsikt blant eksperter. Statsviter ved Universitetet i Stavanger Svein Tuastad sier at få statsministere har vært like upopulære som det Støre er nå:

– Det er selvfølgelig uvanlig å gjøre det såpass dårlig. Samtidig er det helt uvanlig at en regjering blir såpass upopulær så fort som denne regjeringen har blitt, sier han til Dagbladet.

En rekke målinger i senere tid har gitt det som av mange kalles katastrofetall for Ap, og partiet har vært målt helt nede på 15,4 prosents oppslutning.

(NTB).

Les også: 

Støre-regjeringen raserer Norge, stille og rolig

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Bestill også denne nyheten:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.