Det var under en tale i Syracuse, New York, på torsdag at Biden kom med en latterlig påstand.

– Gjennomsnittsprisen på bensin i USA er nå 3,39 dollar, ned fra over 5 dollar når jeg tok over som president, løy Biden.

Sannheten er nemlig at den var på 2,39 dollar, skriver Fox Business.

– Vi må fortsette denne fremgangen ved å få energifirmaer til å få ned kostnadene for en gallon med bensin, slik at den reflekterer kostnaden ved å kjøpe et fat olje, sa Biden videre i talen.

Prisen økte fra 2,39 dollar for en gallon bensin 25. januar 2021, rett etter at Biden tok over som president, til 5 dollar i juni 2022, etter godt over ett år med Biden i førersetet.

Fox Business kunne også opplyse at det nasjonale gjennomsnittet for en gallon bensin for øyeblikket er 3,76 dollar, altså 30 cent mer enn det Biden hevdet på torsdag.

Rett etter at Joe Biden tok over som president, gjorde han flere grep som gjorde ting veldig vanskelig for energiselskapene.

Blant annet stoppet han byggingen av Keystone XL-rørledningen som daglig ville ha levert opp til 700.000 fat olje inn til USA fra Canada.

Biden satte også mange hinder i veien for oljeselskapene ved blant annet å lage flere reguleringer for oljeleting, stanse nye utvinningstillatelser, samt stanse oljeleting på føderalt land.

På grunn av dette har USA nå dieselkrise før den kommende vinteren.

Biden sa også følgende under talen:

– Prisen på inflasjon er ned, inntekter har gått opp, og prisen på bensin har gått ned.

Sannheten er at inflasjonen har gått opp med 1,4% siden Biden ble president, inntektene har gått ned, og bensinprisen har altså gått opp fra 2,39 til 3,76 dollar for en gallon bensin.

Biden kalte også senator Kirsten Gillibrand (D-N.Y.) for «Kristen Chillibrand» og klarte ikke å si fornavnet hennes riktig ved hele tre anledninger.

 

 

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.