Nye videoopptak avslører at daværende speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi (D), innrømmet at hun hadde ansvaret for at Nasjonalgarden ikke beskyttet Capitol-bygningen i forkant av demonstrasjonene den 6. januar 2021.

Videoen ble filmet av Pelosis datter Alexandta Pelosi, og nylig gitt til kongressens etterforskere fra HBO, skriver Politico.

Opptaket har aldri tidligere blitt vist – og Alexandra Pelosi ga den heller ikke til 6. januar-komiteen da den angivelig skulle granske opptøyene på Capitol.

Da Nancy Pelosi flyktet fra Capitol etter at Capitol ble overkjørt av pro-Trump-opprørere 6. januar 2021, grillet hun sin stabssjef Terri McCullough på et nøkkelspørsmål: Hvor var nasjonalgarden?

– Kommer du til å spørre meg – midt i det hele, når de allerede har brutt seg inn i innvielsesgreiene – «skal vi tilkalle … Nasjonalgarden?»

I videoen ser man Pelosi beklage seg:

– Vi har ansvaret … vi tok ikke noe ansvar for det som foregikk der. Og det burde vi ha gjort. Hvorfor var ikke Nasjonalgarden der til å begynne med?

– Jeg tar ansvaret for at de [Nasjonalgarden] ikke bare forberedte seg på krig.

6. januar-komiteen stevnet aldri Nancy Pelosi eller hennes datter for å få utlevert dokumenter om opptøyene.

Videoen underbygger påstandene fra tidligere president Donald Trump om at Pelosi var ansvarlig for at det ikke ble forberedt tilstrekkelig sikkerhet i forkant av demonstrasjonen. Trump tilbød Nasjonalgarden i dagene før «Stop the Steal»-demonstrasjonen 6. januar, men fikk avslag.

Pelosi avviste senere republikanske kandidater til mindretallspostene i 6. januar-komiteen. Det var første gang i Kongressens historie at lederen for flertallspartiet hadde gjort noe lignende.

Pelosi håndplukket i stedet to Trump-fiendtlige republikanere. Resultatet ble en helt ensidig etterforskning som avviste å stille spørsmål ved Pelosis rolle i hendelsene.

Til tross for etterforskningens ensidige karakter, har påtalemyndigheten senere brukt resultatene i straffesaker mot Trump og hans støttespillere.

Les også:

Pelosi legger frem plan om å fjerne Trump umiddelbart

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.