Mette Frederiksen møtte en mann på veien fra Nørreport til Strøget som benyttet anledningen til å gi henne en dytt med skulderen. Frederiksen gikk ikke over ende, men dette blir presentert som om hun ble «slått ned».

Det strømmer inn sympatierklæringer og fordømmelser. Folketinget kaller det «et angrep på demokratiet». Vi er nesten tilbake i eneveldets tid, der kongens kropp legemliggjorde staten. Da kunne et slikt dytt medført dødsstraff.

»Der kom en mand forbi i den modsatte retning, og han gav hende et hårdt skub på skulderen, så hun væltede til siden,« fortæller henholdsvis 18- og 17-årige Marie Adrian og Anna Ravn til mediet.

Oplysningerne er ikke bekræftet af Statsministeriet. Indtil videre har det lydt fra ministeriet, at statsministeren blev slået af en mand.

Statsministeriet har ikke ville sætte ord på Mette Frederiksens tilstand efter episoden, ud over at hun er »chokeret over hændelsen«.

Øjenvidnerne fortæller B.T., at skubbet næsten var ved at vælte Mette Frederiksen omkuld, men at hun ikke røg »i jorden«.

Ønsker statsministeren å høste politisk gevinst av hendelsen? Det er forskjell på et skubb og et slag.

Mette Frederiksen dynges ned av sympatierklæringer: Den amerikanske ambassadøren fordømmer politisk vold, EUs president Charles Michel, Helle Thorning Schmidt, CNN, Guardian – de presenterer det som et overfall.

Mannen ble anholdt. Det er merkelig at ikke politiet har kommentert hendelsen. Mannen beskrives som høy, slank, med blondt hår.

Mette Frederiksen gikk etter hendelsen og satte seg ved et bord på en kafé.

Det er snart EU-valg.

Berlingske.dk

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.