Det forventes at Donald Trump vil miste våpentillatelse i New York etter at han ble dømt for 34 forbrytelser i Manhattan i forrige uke, skriver New York Post. Samtidig har Ron DeSantis uttalt at Trump ikke vil miste stemmeretten i Florida.

Mens Trumps «concealed carry» (tillatelse til å bære våpen skjult i offentligheten) allerede hadde blitt suspendert i fjor, vil våpentillatelsen trolig bli inndratt av NYPD med mindre presidenten sender inn en lovlig begjæring.

I henhold til delstaten New York og føderal lov er straffedømte forbrytere utestengt fra å eie alle typer skytevåpen, og Trump er lovpålagt å overlevere alle våpen til myndighetene innen domsavsigelsen den 11. juli.

Hvis en ankedomstol opphever dommen, vil han ikke miste våpentillatelsen.

Trump overga to av våpnene sine til NYPD 31. mars 2023, en dag før lisensen hans ble suspendert. Den tredje pistolen fikk han ta med seg lovlig til Florida, rapporterte CNN.

Men etter dommen kan Trump havne i mer juridisk trøbbel hvis han fortsatt er i besittelse av den tredje pistolen i Florida.

Dømte forbrytere kan fritt overlate våpnene sine til et lokalt politidistrikt eller overføre eierskapet til skytevåpenet til noen andre på lovlig vis.

Trump har tidligere sagt til det franske magasinet Valeurs at han alltid er bevæpnet etter en rekke terrorangrep i Paris i 2016.

Jeg har alltid et våpen på meg, sa han. Hvis jeg hadde vært på Bataclan [konserthuset] eller en av disse barene, ville jeg ha åpnet ild.

I always carry a weapon on me,” he touted. “If I’d been at the Bataclan [concert hall] or one of those bars, I would have opened fire.

Det var mye snakk om at Trump ville miste retten til å stemme i valget i Florida etter dommen, men Ron DeSantis kom raskt ut og forsvarte presidentkandidaten:

Tidligere president Donald Trump har ikke mistet stemmeretten i Florida. Rettighetene fratas ikke i Florida dersom de ennå ikke har blitt fratatt i domstolens jurisdiksjon.

Når det er sagt, gitt den absurde rettsforfølgelse av Trump i New York, ville dette være en enkel sak å kvalifisere for gjenopprettelse av rettigheter i henhold til Florida Clemency Board, som jeg leder.

Poenget er at Donald Trumps stemme i november vil være en av millioner som viser at Florida nå er en solid republikansk delstat!

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.