I løpet av de siste dagene har angrep på Florida vokst både i antall og absurditet, skriver Jack Elbaum i Washington Examiner.

Vi har også sett de samme irrasjonelle angrep fra liberale medier i Norge, og førstepremien går til Dagbladets Marie Simonsens siste kommentar om Ron DeSantis.

Jack Elbaum er student ved George Washington University og skriver for The Examiner og andre konservative medier.

Borgerrettsorganisasjonen NAACP har utstedt et reiseråd for Florida, og hevdet at staten er åpent fiendtlig mot afroamerikanere, fargede og LHBT-individer, skriver Elbaum.

Human Rights Campaign uttalte at guvernør DeSantis har styrket sin posisjon ved å veve bigotry, hat og diskriminering inn i offentlig lov. Mens Hillary Clinton tvitret at Ron DeSantis’ ultra-MAGA Florida ikke er trygt for fargede mennesker, LHBTQ-personer eller selskaper verdt milliarder.

Journalist med alvorlig DeSantis Derangement Syndrome

Vi har også sett irrasjonelle angrep på guvernør DeSantis og Florida fra liberale medier i Norge, og førstepremien går til Dagbladets Marie Simonsens siste kommentar Trumps Nye Klær: – Ron DeSantis har ett trumfkort; han er ikke så ille som Trump. Men han er ille nok.

En av hennes unhinged (forvirrede) kommentarer i artikkelen er:

Det er vanskelig å se hvordan en så usjarmerende og reaksjonær kandidat, ikke engang likt av sine egne, skal vinne fram med en så ekstrem politikk. Skal du være reaksjonær, må du ha showtalent i det minste. Du må ha personlighet til å fylle en fotballarena med elleville fans. DeSantis kan knapt fylle en gymsal.

Simonsens tirade i Dagbladet om guvernør DeSantis er ikke verdt å kommentere en gang. En raskt titt på hennes Twitter-konto er nok. Det sosiale mediet hun selv kaller «Elon Musks nye Twitter og en pøl av hatytringer og konspirasjonsteorier.» Selv bruker hun drittsekk, idiot og andre nedsettende uttrykk om Trump, Musk og republikanske politikere.

Når en journalist for en av Norges største aviser har stormingen av Kongressen som coverbilde og twitrer at Elon Musk og DeSantis trolig er den mest usympatiske politiske duoen etter andre verdenskrig, kan en virkelig begynne å lure på hva som feiler norske medier.

Hun skriver ikke som privatperson, da hun tydelig reklamerer for at hun er kommentator og redaktør i Dagbladet.


Retorikken er åpenbar

Hyperbolen (overdrivelsen) er åpenbar, skriver Jack Elbaum videre, noe mange allerede har påpekt. Den unge, rasjonelle journalisten for Washington Examiner skulle bare visst at den samme forvrengningen av fakta foregår på den andre siden av Atlanteren, i landet som for syvende år på rad rangeres som verdens frieste presse.

I motsetning til Simonsen og hennes mediekolleger i Norge og USA, har Elbaum sett på tall og fakta for å finne ut om det er verre og farligere å være LHBTQ eller en farget person i Florida enn eksempelvis i New York eller California.

For å bruke dine egne ord, Marie Simonsen: Skal du være journalist, må du i det minste forholde deg til fakta.

Oppsiktvekkende tall for hatkriminalitet

Elbaum analyserte den nyeste FBI-statistikken for hatkriminalitet og demografiske data og sammenlignet Florida med liberale New York og California.

Når det gjelder hatkriminalitet basert på rase, er det 14,19 straffbare handlinger per million svarte innbyggere i Florida. I New York er det 54,63, og i California er det 232,78:

When it comes to hate crimes based on race, there are 14.19 racial hate crimes per million black residents in Florida. In New York, there are 54.63, and in California there are 232.78.

Hatkriminalitet mot LHBTQ-individer (basert på seksuell legning og kjønnsidentitet) viser mye av den samme historien, skriver Elbaum. I Florida er det 30,47 straffbare handlinger per million LHBT-innbyggere, sammenlignet med 97,48 i New York og 144,63 i California:

On hate crimes against LGBT individuals (hate crimes based on sexual orientation plus those based on gender identity), we can find much of the same story. In Florida, there are 30.47 anti-LGBT-motivated hate crimes per million LGBT residents, as compared with 97.48 in New York and 144.63 in California.

Sosial aksept for likekjønnet ekteskap

I Florida støtter 69 % av befolkningen likekjønnede ekteskap, noe som ikke er mye annerledes enn 72 % som støtter det i California og 75 % i New York, skriver Elbaum:

Social acceptance is also not significantly lagging behind in Florida. 69% of people in Florida support same-sex marriage, which is not much different than the 72% who support it in California and the 75% who support it in New York.

Florida vinner på økonomi og inntekt

Elbaum har også sett på tall for økonomiske forhold for svarte innbyggere i Florida i motsetning til de to største liberale statene, og også her skinner solskinnsstaten.

Statistikk fra det venstreorienterte Economic Policy Institute bekrefter at arbeidsledigheten blant svarte i Florida er 3,8 %, mens den er 8,3 % i New York og 7,5 % i California. I tillegg er medianinntekten for svarte 5000 dollar høyere i Florida enn i New York, mens den er høyest i California.

Statistics from the left-leaning Economic Policy Institute confirm that black unemployment in Florida is 3.8%, while it is 8.3% in New York and 7.5% in California. Additionally, the median black income is $5,000 greater in Florida than it is in New York, although California has them both beat.

Statistikken er tydelig, skriver Jack. Når det gjelder ting som faktisk påvirker hverdagen til svarte og LHBT-personer, er Florida et mye bedre sted å være enn de liberale delstatene New York og California.

USA befinner seg i en absurd tidsalder

Det er mindre sannsynlig at de blir offer for hatkriminalitet, mer sannsynlig at de får jobb, og de vil sannsynligvis ha høyere inntekt. Ideen om at Florida er et forferdelig sted som bør unngås, er ikke basert på noe konkret:

So the statistics are clear: When it comes to the things that actually affect the day-to-day lives of black and LGBT people, Florida is just a better place to be than the liberal meccas of New York and California.

They are less likely to be the victim of a hate crime, more likely to be employed, and will likely have a higher income. The idea that Florida is a uniquely bad place and should be avoided is not based on anything concrete.

Vær så snill: Hold dere langt unna Florida!

Si det til Dagbladets Simonsen og hennes kolleger i norske medier som nå har én jobb frem til tirsdag 5. november 2024: å ærekrenke og skrive nedsettende om Ron DeSantis, Donald Trump, Florida, Republikanerne og alt som er i nærheten av en konservativ tanke.

For 97 % av dem tenker samme tanke som Simonsen, og det er virkelig avskyelig for oss som bor her når vi ser de katastrofale følgene av Bidens presidentskap. For hverken Simonsen eller de andre bryr som om mannen og kvinnen i gata, hverken i USA eller i Norge.

Det er en grunn til at Florida opplever en enorm bølge av innflyttere, mens stater som Illinois, New York og California mister mange mennesker hvert år, skriver Jack til slutt. Kanskje liberale grupper burde slutte å få anfall på grunn av Florida og i stedet fokusere på å fikse sine sviktende stater:

There is a reason why Florida is experiencing a huge wave of in-migration while states such as Illinois, New York, and California are losing more people every year. Maybe liberal groups should stop throwing a fit over Florida and instead focus on fixing their own failing states.

Vi sender samme klare beskjed til journalister og mediehus i Norge, og vær så snill: Hold dere langt unna Florida.

Reiseadvarsel til sosialister: Ikke kom til Florida for å spre under­trykkelse og fattigdom

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.