Michael Bloomberg er så rik at han har mistet evnen til å skamme seg. Det gjelder mange av dagens woke-milliardærer. Foto: Joshua Roberts/Reuters/Scanpix

Milliardæren Michael Bloomberg gir Biden-kampanjen 100 millioner dollar til valgkampen i Florida. Men han gjør også noe mer: Han er med å betale bøtene til tidligere straffedømte slik at de kan stemme. Det er over 700.000 av dem i Florida. Slik man før sa: «penger lukter ikke», kan man si «stemmer lukter ikke», selv om de bokstavelig talt er betalt for.

Men Bloomberg er ikke den eneste kjendisen som ser et potensial i straffedømte. Basketballstjernen LeBron Jones ville ikke gi penger til den som kunne gi opplysninger om den som skjøt to politifolk i Compton, Los Angeles. Men han betaler gjerne for at fanger kan stemme.

An effort bolstered by support from billionaire Michael Bloomberg has raised over $20 million to pay off fines for Florida felons, enabling them to vote in the upcoming presidential election.

Bloomberg, NBA star LeBron James, and singer John Legend were among those helping raise funds for the Florida Rights Restoration Coalition with an October 5 voter registration deadline looming.

Hele 44.000 mennesker bidro til fondet som ble på over 20 millioner dollar.

Bloomberg presenterte det som et idealistisk prosjekt.

“The right to vote is fundamental to our democracy and no American should be denied that right,” Bloomberg, a former Democratic presidential candidate, said in a statement.

Ingenting om at de innsatte har brutt samfunnskontrakten og skadet samfunnet. Har man ikke da forspilt retten til å være med å bestemme, i det minste for en tid?

Også straffedømte skal nå inkluderes:

“The ability to vote should be unencumbered and free of charge. With this effort, we are creating a more inclusive democracy that we all can be proud of,” added Desmond Meade, the coalition’s executive director.

Innvending: Man klarer ikke inkludere de som befinner seg utenfor murene, men nå har man kapasitet til å inkludere de innenfor?

Tidligere snakket man om tilbakeføring til samfunnet, men nå vil man gi dem stemmerett og mener det å nekte dem det er diskriminering.

Det er noe av samme filosofi som ligger bak når Erna Solberg krever at det i søknadene til offentlige stillinger skal være en viss prosent som har hvite hull i CV’en.

Stort tydeligere kan ikke de progressive demonstrere at de står for at ingenting skal ha konsekvenser. Det er kjernen i deres politikk.

De smører et glasur utenpå en politikk som raskt ødelegger samfunnet.

Djevelen viser seg i detaljene: Florida har en Republikansk guvernør ved navn Ron DeSantis. Han hadde ikke lyst på å gi 700.000 straffedømte stemmerett uten videre. I november 2018 vedtok delstatsforsamlingen en lov som sa at straffedømte må ha sonet straffen for å få tilbake stemmeretten. Drapsmenn og alvorlige seksuelle forbrytelser får det ikke.

DeSantis fikk delstatsforsamlingen med på kravet om at alle utestående bøter og erstatninger måtte være betalt. Dette motsatte Demokratene seg og det sier alt om deres virkelige hensikter. Det er ikke samfunnsansvar som styrer dem.

Saken måtte gå helt til høyesterett, og selv da forsøkte en lavere appelldomstol å blokkere kravet, som likevel ble godkjent til slutt.

Det er her fondet og Bloomberg kommer inn. For å hjelpe straffedømte betaler de deres bøter og erstatninger.

Det er snakk om 700.000 tidligere straffedømte. Det er mange stemmer og Bloomberg og LeBron James vet at de fleste vil stemme Biden.

Penger lukter ikke. Stemmer lukter ikke.

Men de bestemmer.

 

Her er NTBs «take» på denne saken. Ingen tvil om hvem som er de gode og hvem som er de slemme. De slemme er de som vil opprettholde en viss rett. Men den retten venstresiden står for trumfer alle andre retter. Det er en frihet som er i slekt med frihetsbegrepet til totalitære systemer.

Denne nye «retten» og friheten snikinnføres under merkelappen menneskerettigheter.

Straffedømte i Florida får betalt gjeld slik at de kan stemmeID: 17440417

Flere fremtredende personer i USA har samlet inn penger for å betale straffedømtes gjeld i Florida slik at de kan stemme i valget.

Demokraten og milliardæren Michael Bloomberg, sangeren John Legend, regissør Stephen Spielberg, basketballstjernene LeBron James og Michael Jordan er blant over 44.000 personer som har samlet inn til sammen 20 millioner dollar. En rekke selskaper som Warner Music, Levi Strauss og MTV har også donert penger.

Beløpet sluses via Florida Rights Restoration Commission (FRRC), som tirsdag opplyste at pengene kan brukes til å betale gjeld som tusenvis av straffedømte ikke har kunnet betale etter at de sonet ferdig fengselsstraffene.

Noen av de løslatte har titusener av dollar i gjeld, og flesteparten av dem er ikke i stand til å betale for seg, ifølge FRRC.

Organisasjonens innsats er et svar på en lov som guvernør Ron DeSantis signerte i Florida i fjor. Loven trådte i kraft tidligere denne måneden. Den gjør at straffedømte som har sonet ferdig sine dommer, men som fortsatt har utestående bøter eller ubetalte rettslige gebyr, fratas stemmeretten. Ifølge FRRC kan loven derfor hindre rundt 750.000 mennesker, en stor andel av dem svarte og latinamerikanere, fra å stemme.

– Retten til å stemme er grunnleggende i vårt demokrati, og ingen amerikaner burde bli nektet den retten, sier Bloomberg.

 

Bloomberg Effort Raises $20 Million to Pay Fines for Florida Felons So They Can Vote 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.