NTB

Rumlingen fra traktordekk kunne igjen høres i EU-hovedstaden Brussel da bønder tirsdag protesterte i forkant av denne ukens valg i unionen.

Det flamske ytre høyre-partiet Vlaams Belang står bak protesten, der meningsfeller fra flere land deltok. Partiet mener miljøforkjemperes ønsker om sammenhengende skogområder vil føre til at bønder mister fruktbar jord og at dette vil true et tradisjonelt levesett.

Det nyhetsbyrået AP beskriver som «militante landbruksgrupper» fra en håndfull land, satte hverandre stevne i Brussel i en maktdemonstrasjon de håper skal sette EUs grønne giv til side. De vil heller gi bøndene mer bestemmelse over hvorvidt de vil dyrke jorden eller ei.

Hundrevis av traktorer deltok i protesten i EU-hovedstaden.

Striden, som er aktuell i flere av de 27 medlemslandene, står om hva som er best for å beskytte bøndene og sikre matforsyningene: å la bøndene styre virksomheten fritt slik de mener er best, eller å innføre restriksjoner og reguleringer for å redusere forurensningen og håndtere klimaendringene.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.