Mange hundre bønder demonstrerte fredag i Siegen i Tyskland, der de protesterte mot den tyske regjeringens planlagte avgifts­økninger på diesel, traktorer og CO2.

Flere hundre traktorer skapte trafikkaos i sentrum av byen under demonstrasjonen, som samlet rundt 1400 deltagere, melder Siegener Zeitung.

Det var en av de største og mest oppsiktsvekkende demonstrasjonene Siegen noen gang har sett. Mer enn 850 bønder, håndverkere og yrkessjåfører dro fredag til Siegen i sine kjøretøyer for å vise sitt sinne over trafikklyskoalisjonens planer.

Rundt 1400 personer deltok ved et møte på Scheinerplatz ved Apollo-teateret om ettermiddagen.

Arrangørene ønsket også å vise publikum konsekvensene av regjeringens planer for Tysklands økonomi og tyske forbrukere, skriver Siegener Zeitung.

Traktorer kom kjørende fra Erndtebrück, Hünsborn og Netphen i antall som langt oversteg de 400 politiet hadde forventet. Mange av dem tutet underveis, noe politiet ikke hadde tillatt, men likevel unnlog å gripe inn mot, da de prioriterte å holde orden og fri adkomst for utrykningskjøretøyer. Den offentlige transporten i byen ble kraftig begrenset store deler av dagen.

Protesten forløp uten større uregelmessigheter, men politiet arresterte en beruset traktorfører som prøvde å kjøre gjennom en politisperring.

Politikere fra tre partier – CDU, SPD og de grønne – talte under arrangementet, og representantene fra de to sistnevnte, som begge er regjeringspartier, ble pepet ut, mens CDU-representanten høstet bifall for sine krav om en politikk som slutter å plage bøndene.

– Vi kan ikke slutte med diesel selv om vi skulle ønske det, sa en av bøndene som deltok i demonstrasjonen: å vente på at maskineriet lader under innhøsting går bare ikke.

En av arrangørene forteller til Siegener Zeitung at demonstrasjonen fikk mange positive tilbakemeldinger fra folk, som blant annet applauderte og viste tommelen opp langs veien.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.