NTB

USAs president Joe Biden omtaler utfordrer Donald Trump som en forbryter etter at han i forrige uke ble kjent skyldig i den såkalte hysjpengesaken mot ham.

Biden har tidligere latt være å bruke straffesakene mot Trump politisk fordi han ikke ønsker å gi inntrykk av at han blander seg inn rettsvesenets prosesser.

Trump ble i forrige den første tidligere eller sittende presidenten i amerikansk historie til å bli funnet skyldig i et lovbrudd da en jury i New York slo fast at han brøt regnskapsloven i forbindelse med at hans personlige advokat betalte pornostjernen Stormy Daniels for å holde tett om en affære hun hevder å ha hatt med Trump.

– For første gang i amerikansk historie forsøker en tidligere president som er en dømt forbryter, å bli president, sa Biden til en gruppe demokratiske støttespillere på et innsamlingsarrangement i Connecticut mandag.

Biden la til at Trumps angrep på rettsvesenet er skadelige. Trump nekter for å ha gjort noe galt, og hevder det er snakk om en skinnrettssak og at dommen er politisk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.