NTB

Russland vil ikke blande seg inn i høstens presidentvalg i USA, men vil samarbeide med vinneren uansett hvem det blir, sier president Vladimir Putin.

Straffesaken mot Donald Trump, der den tidligere presidenten ble funnet skyldig i brudd på regnskapsloven i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til en pornoskuespiller, var et misbruk av rettsvesenet i politisk øyemed, mener Putin.

Ifølge ham viser oppslutningen om Trump at det amerikanske folk har mistet tiltroen til rettsvesenet.

Putin tror ikke at utfallet av høstens presidentvalg, der Trump utfordrer sittende president Joe Biden, vil føre til store endringer i USAs politikk overfor Russland.

Bryr oss ikke

– I det store og hele så bryr vi oss ikke om hvem som vinner, sa han under et møte med utenlandsk presse i St. Petersburg onsdag.

– Vi vil samarbeide med enhver amerikansk president, sa han.

Valgutfallet kan imidlertid få følger for USAs støtte til Ukraina, tror Putin.

Ukraina

– Det er vanskelig å si, jeg kan ikke trekke noen definitiv konklusjon om hvorvidt noe vil bli endret eller ikke. Det kommer an på den kommende administrasjonens prioriteringer, sa han.

– Ingen i USA er interessert i Ukraina, de er bare interessert i USAs storhet. Det er dette de vil kjempe for, ikke for Ukraina eller det ukrainske folk, fortsatte Putin.

– Men dersom den neste administrasjonen innser hvorfor de er der, jobber for å styrke USA fra innsiden, styrker økonomien og bygger gode relasjoner til resten av verden, da kan det bli endringer, sa han.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.