Donald Trump sier at han til tross for sin respekt for Volodymyr Zelenskyj, anser det som upassende for ham å reise til Ukraina på nuværende tidspunkt. Trump begrunnet avslaget med at han ikke ønsker å skape en interessekonflikt med nuværende president Joe Bidens administrasjon.

Kan stoppe Trumps 24-timersplan på 24 minutter 

– Jeg har stor respekt for president Zelenskyj, men jeg tror det ville være upassende å reise til Ukraina nu. Biden-administrasjonen har ansvaret for Ukraina og Zelenskyj, og jeg ønsker ikke å legge opp til interessekonflikter. 

Tidligere har Zelenskyj invitert Trump til Ukraina og sagt at han i løpet av 24 minutter ville kunne forklare den tidligere amerikanske presidenten at det ikke lar seg gjøre å oppnå en fredelig løsning i løpet av 24 timer, noe Trump flere ganger har uttalt.

Tålmodigheten er presset

Republikanerne i den amerikanske kongress har avvist Bidens forslag om å bevilge 106 milliarder dollar til militær støtte til Israel og Ukraina. I tillegg er den ukrainske agenda i ferd med å tape popularitet blant amerikanske velgere.

Presidentvalg står for døren

Et  motiverende element bak Zelenskyjs invitasjon kan være at Trump et år før presidentvalget i USA, ligger foran Joe Biden i oppslutning i fem av seks delstater som som regel, har stor betydning for utfallet av landets presidentvalg.

På spørsmål om han tror Trump vil støtte Ukrainas krig hvis han skulle gjenerobre Det hvite hus, svarte Zelenskyj at han forventer at den amerikanske president vil basere sin beslutning på befolkningens vilje:

– Jeg vet faktisk ikke. Jeg håper det ikke bare avhenger av presidenten institusjonelt. Jeg tror det avhenger av hva amerikanerne og det amerikanske samfunn mener.

 

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.