President Zelenskyj sier han «ikke forstår hvordan Donald Trump kan være på Putins side» ved å forsinke godkjenningen av ny våpenstøtte til Ukraina.

Den amerikanske ekspresidenten og hans meningsfeller i det republikanske partiet har stanset vedtaket om 61 milliarder dollar i ekstra støtte til Ukraina, tross iherdig innsats fra president Joe Biden.

Zelenskyj har blitt intervjuet av amerikanske CNN, og sier i klipp fra intervjuet at han ikke forstår hvordan Trump kan være på den russiske presidenten Vladimir Putins side.

Den ukrainske presidenten legger til at han ikke tror Trump forstår Putin, og ikke forstår at Putin ikke har planer om å stoppe. (NTB-AFP)

Zelenskyj kan angre på sine utspill mot Trump etter presidentvalget. Å si at Trump støtter Putin fremstår som en repetisjon av de falske påstandene om Russia Collusion.

Samtidig har Ukrainas president kritisert EU, som kun har levert en tredjedel av de artillerigranatene de har lovet.

EU lovet å levere en million artillerigranater, men har foreløpig kun kommet med rundt 30 prosent, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

– Det var ikke 50 prosent som kom, men 30, dessverre, sa han på en pressekonferanse med Bulgarias statsminister Nikolaj Denkov i Kyiv.

Situasjonen ved fronten ser heller ikke særlig lovende ut for tiden.

Men når Zelenskyj sier at Trump vil jobbe mot amerikanere, så er vel dette en slags Ukraine Collusion?

Zelenskyj nevner heller ikke at Biden-regimet kunne fått full støtte av Republikanerne når det gjelder støtte til Ukraina, hvis de bare aksepterte å gjøre noe med invasjonen av USA over grensen til Mexico.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.