Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er villig til å diskutere den tidligere amerikanske presidenten Donald Trumps forslag for å få slutt på krigen mellom Russland og Ukraina.

Zelenskyj sier imidlertid at Ukraina ikke har planer om å gi opp målet om å gjenerobre Krim og Donbas-regionen.

– La oss snakke med ham og gi ham denne muligheten til å vise hvilke skritt som inngår i fredsplanen hans, sa Zelenskyj i et intervju med Fox News.

På spørsmål om han var klar til å sette seg ned med den republikanske primærkandidaten for å diskutere en slutt på krigen, svarer Zelenskyj: «Ja, jeg er selvfølgelig klar».

Den ukrainske presidenten er imidlertid litt skeptisk til det han antar vil være Trumps fredsforslag.

– Han kan dele den med meg. Ja, vi kan stoppe denne krigen hvis vi gir Russland Donbas og Krim, men jeg tror ikke at landet vårt vil være klar for en slik fredsplan. Det er ikke en fredsplan, sier Zelenskyj.

Denne måneden skal Trump ha avslått Zelenskyjs invitasjon til å besøke Ukraina, fordi han var bekymret for at det kunne skape en interessekonflikt med president Joe Biden.

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.