Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er villig til å diskutere fremtidig status for Krim og Donbas-regionen med Russland.

Det er i et intervju med ABC News Zelenskyj åpner for disse diskusjonene. Men han sier samtidig at han ikke vil gi etter for russiske krav om uavhengighet for Donetsk og Luhansk i Øst-Ukraina eller russisk styre på Krim.

– Jeg er klar for dialog, men vi er ikke klare for å kapitulere, sier Zelenskyj.

– Vi kan diskutere og finne et kompromiss for hvordan disse territoriene skal leve fremover, sier han.

Dette er allikevel en slags oppmykning av den ukrainske presidentens tidligere uttalelser, hvor kravene har vært full ukrainsk kontroll over både Krim og Donetsk, et krav Putin aldri vil gå med på.

Han sier det er viktig å legge vekt på hvordan folk i disse områdene har det, der de ønsker å forbli en del av Ukraina. Han gjør det samtidig klart at Ukraina ikke har tenkt å gi opp kampen, og at de ikke bøyer seg for russiske ultimatum.

Zelenskyj ber nå Putin om direkte forhandlinger.

– Det som trengs, er at president Putin begynner å snakke, starter dialogen, istedenfor å leve i en informasjonsboble uten oksygen.

Ballen er nå hos Putin.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.