Speaker of the House, Mike Johnson, stilte opp utenfor rettslokalet på Manhatten tirsdag og ga Trump sin uforbeholdne støtte. Det var en maktdemonstrasjon. -Rettssakene er politisk forfølgelse av den sittende presidentens utfordrer, det er uhørt, sa Johnson.

«Det er umulig for noen som ser objektivt på dette å benekte at rettssystemet i vårt land har blitt brukt som våpen mot president Trump. Systemet bruker alle verktøyene det har til rådighet akkurat nå for å straffe én president og dekke over en annen», sa Johnson (R-La.), med henvisning til GOP-ledede beskyldninger om at president Biden har blitt beskyttet av sitt eget justisdepartement.

Alle har fått med seg at Johnson nylig hjalp Biden å få vedtatt to store pakker i Kongressen. Uten hans helomvending hadde det ikke blitt noen 61 milliarder til Ukraina. Men Biden begikk en stor feil da han offentlig tok avstand fra Israel og nektet dem våpen. Johnson har fordømt dette linjeskiftet, sammen med Trump.

Besøket til rettslokalet var et takk for sist til Biden.

Dommer Juan Merchan har gitt Trump ti bøter for å si sin mening, noe alle andre i saken gjør. Han har sogar truet med fengsel. Nå fikk han hjelp av Johnson. Johnson sa de tingene som Trump ikke har lov til å si: Dommeren burde trukket seg. Datteren Loren har tjent groft på innsamling av midler til Demokratiske politikere.

«Og i mellomtiden … blant grusomhetene her, tjener dommerens egen datter millioner av dollar på å drive pengeinnsamling på nettet for Demokratene.»

Ved å oppsøke Trump viser endelig Republikanske ledere at de står skulder ved skulder med Trump. Det tok lang tid.

Men oppslutningen om Trump er ikke til å ta feil av. Lørdag kom rundt 100.000 til et rally i New Jersey. Det er ett av de største folkemøtene så langt. Når Biden viser seg kommer en håndfull.

«Det er så korrupt, det er så korrupt, og alle vet det», fortsatte Johnson på tirsdag. «Hvis [Manhattans statsadvokat Alvin Bragg] tror at det amerikanske folket vil tro på disse absurde anklagene, kan de ta en titt på oppmøtet på Trump-arrangementer.»

Ved å stille opp i retten og anklage rettsprosessen viser Johnson tydelig hvem han tror vinner i november.

Nyhetsbyrået AP er blitt så politisert at de gjør Johnsons besøk til et angrep på rettssystemet.

– Det er et bemerkelsesverdig, om ikke et enestående øyeblikk i moderne amerikansk politikk, at speakeren, som er USAs nest mektigste etter presidenten, får sitt eget politiske parti til å vende seg mot det amerikanske rettsvesenet ved å erklære en rettssak illegitim, konstaterer nyhetsbyrået AP i sin omtale av hendelsen.

Det tør være mer bemerkelsesverdig at en sittende president  bruker rettsvesenet for å felle sin hovedutfordrer. Det er absolutt enestående i amerikanske historie og hvis det lykkes å dømme Trump vil republikken være ødelagt.

Helomvending

Men det er bare noen dager siden Johnson nektet å støtte Trump også i hans rettssaker. Han har stor innflytelse på pengebruken og kunne fratatt spesialetterforsker Jack Smith budsjettet, men avslo. Det var det samme som å slå hånden av Trump. Hans ord i dag om korrupt rettsforfølgelse har derfor en hul klang.

Johnson uttalte til Politico bare timer etter at 163 demokrater hadde stemt for å redde hans talerstol, at han ikke ville bruke Kongressens konstitusjonelle makt til å stoppe spesialrådgiver Jack Smiths «lovbrudd» mot Trump.

«Det er ikke noe du kan gjøre med en tryllestav og bare eliminere spesialrådgiveren som en bestemmelse», sa Johnson til Politico.

På et direkte spørsmål om han ville skrive inn en formulering som eliminerer Smiths jobb i bevilgningsforslagene, svarte Johnson «nei».

Dette er ikke første gang talsmannen har hengt seg på president Trump etter å ha tatt et standpunkt mot konservative. Noen timer etter at Johnson hadde vedtatt en endring i loven om overvåkning av utenlandsk etterretning (FISA), tok han en tur til Mar-a-Lago for å bli fotografert sammen med Trump.

Trump benyttet den pinlige opptredenen til å gi lunken støtte til Johnson, og sa at han gjør en «god jobb».

 

 

https://www.breitbart.com/politics/2024/05/14/after-democrats-save-speakership-mike-johnson-again-gloms-donald-trump/

https://www.foxnews.com/politics/speaker-johnson-rips-atrocities-against-trump-at-manhattan-hush-money-trial

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.