Tjenestemenn sier nå at de har stanset leveranser av bombene på 907 kilo til Israel foreløpig. Det er første gang Biden-regimet stanser en våpenleveranse. Samtidig gjør det Biden sårbar overfor angrep fra Republikanerne som anklager ham for løftebrudd.

Leveransene var godkjent og klare til å bli sendt. Det er en bruk av våpenleveranse som politisk pressmiddel som Demokratene anklaget Trump for i Ukraina og som de reiste riksrettssak mot ham for.

Det har ikke Republikanerne glemt.

«Etter hvert som israelske ledere så ut til å nærme seg et beslutningspunkt om en slik operasjon, begynte vi å gå nøye gjennom foreslåtte overføringer av bestemte våpen til Israel som kunne bli brukt i Rafah. Dette begynte i april.»

Den amerikanske tjenestemannen sa at Washington var «spesielt fokusert» på bruken av de tyngste 2000-lb bombene «og virkningen de kunne ha i tettbebygde strøk, slik vi har sett i andre deler av Gaza».

«Vi har ikke tatt en endelig beslutning om hvordan vi skal gå videre med denne forsendelsen», sa tjenestemannen.

Speaker of the House, Mike Johnson, var ikke sen om å anklage Biden for å bøye seg for Gaza-aktivistene som okkuperer ikke bare universitetene, men også forsøker hindre gallaer som den på Metropolitan Museum i New York nylig.

«Akkurat da vi trodde det bare var universitetspresidenter som gir etter for de absurde kravene fra pro-Hamas-studentene, har presidenten selv nå angivelig stanset ammunisjonsforsendelser til Israel», sa Johnson til journalister i forkant av den offisielle amerikanske kunngjøringen.

Johnson sa at dette «undergraver» en enorm bistandspakke med militær støtte til Israel og Ukraina som Kongressen vedtok etter flere måneders forsinkelser i april – selv om den amerikanske tjenestemannen sa at den stansede forsendelsen ikke var knyttet til denne pakken.

 

https://www.breitbart.com/news/us-brands-israel-border-closures-unacceptable/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.