Joe Biden gjorde det i natt klart at han vil holde tilbake flere våpen hvis Israel går inn i Rafah. Det er første gang USA åpent har truet Israel på denne måten. Biden stilte ultimatumet i et intervju med CNN.

Det første signalet kom tirsdag. Da sa en tjenestemann on the record at de hadde holdt tilbake en sending med 907-kilos-bomber og en mindre utgave.

The United States paused a shipment of bombs to Israel last week over fears it would invade the southern Gaza city of Rafah, an official said Tuesday, marking the first time in the conflict that President Joe Biden has squeezed military aid to the key US ally.

I natt truet Biden Israel direkte på CNN. Det skjedde i et eksklusivt intervju med Erin Burnett. Biden uttrykker seg ikke lenger sammenhengende, men meningen var klar.

“I made it clear that if they go into Rafah – they haven’t gone in Rafah yet – if they go into Rafah, I’m not supplying the weapons that have been used historically to deal with Rafah, to deal with the cities – that deal with that problem,” Biden said.

Biden sa dette etter først å ha «innrømmet» at amerikanske våpen har blitt brukt slik at sivile er blitt drept.

“Civilians have been killed in Gaza as a consequence of those bombs and other ways in which they go after population centers,” Biden told CNN’s Erin Burnett in an exclusive interview on “Erin Burnett OutFront,” referring to 2,000-pound bombs that Biden paused shipments of last week.

Krigen har vart i syv måneder og amerikanske våpen har hele tiden blitt brukt. Dette er ingen nyhet. Men Biden står midt i en valgkamp. Han har bestemt seg for å sette ned foten i 11. time. Det vil bli oppfattet som en seier av Hamas og studentene som demonstrerer på amerikanske universiteter. De vil oppfatte det som at deres okkupasjoner nyttet.

Det Biden deretter sier understreker at dette er et vannskille: Israel skal fortsatt få defensive våpen, men ikke offensive.

“We’re not walking away from Israel’s security. We’re walking away from Israel’s ability to wage war in those areas,” Biden said.

«Vi svikter ikke Israels sikkerhet. Vi tar fra dem deres evne til å føre krig i disse områdene,» sa Biden.

Det er en meget sterk uttalelse til en liten alliert som står midt i en krig.

Biden nevner Iron Dome som ett av systemene USA vil levere. Men han er eksplisitt på at han stanser leveransene av bomber og artillerigranater.

“We’re going to continue to make sure Israel is secure in terms of Iron Dome and their ability to respond to attacks that came out of the Middle East recently,” he said. “But it’s, it’s just wrong. We’re not going to – we’re not going to supply the weapons and artillery shells.”

«Vi kommer til å fortsette å sørge for at Israel er sikre når det gjelder Iron Dome og deres evne til å svare på angrep som kom fra Midtøsten nylig,» sa han. «Men det er bare feil. Vi kommer ikke til å – vi kommer ikke til å levere våpen og artillerigranater.»

Uttrykket «it’s just wrong» refererer til artillerigranater og bomber. De vil ikke Biden lenger levere. Det er en alvorlig trussel mot Israel midt i en krig. Biden stanser ikke bare bestemte bomber, han stanser også artillerigranater, som en hær er helt avhengig av.

Biden har allerede sendt artillerigranater og langtrekkende raketter til Ukraina. Der er det ingen begrensninger. Men Israel skal ikke få våpen.

Slår hånden av Israel

Men det er ikke bare bestemte våpenleveranser det er snakk om. Biden gjør det i intervjuet klart at han vil trekke den politiske støtten til Israel hvis de går inn i Rafah.

“I’ve made it clear to Bibi and the war cabinet: They’re not going to get our support, if in fact they go on these population centers,” he said.

«Jeg har gjort det klart for Bibi og krigskabinettet: De kommer ikke til å få vår støtte hvis de faktisk går løs på disse befolkningssentrene,» sa han.

Biden spiller et nok-er-nok-kort. Han viser til forholdet til Egypt som han sier han har jobbet mye med for å bevare et godt forhold. Biden har flere ganger vist til amerikansk diplomati og amerikanske interesser. Han gjorde det samme i forhold til Saudi-Arabia. Men faktum er at Israel har meget gode forbindelser med Egypt. Bedre enn USAs. Hvis egypterne vil si et alvorsord oppfatter israelerne det med en gang at de mener det.

Derimot har Biden spilt sine kort dårlig overfor Saudi-Arabia. Det er kommet frem at det var Biden-regimet som ødela forhandlingene om en normalisering mellom Saudi-Arabia og Israel. Saudierne var interessert i å slutte seg til Abraham-avtalene. Men Biden og Demokratene klarer ikke bygge videre på noen Trump har bygget opp. De hater ham for mye til det.

Biden hadde en samtale med Netanyahu mandag. Tirsdag gikk hans tjenestemenn ut og sa at de hadde stanset en leveranse. Dagen etter kommer CNN-intervjuet. Dette er et linjeskift som har vært planlagt over tid.

Rørete

Biden sier han sa til Netanyahu at USA skal hjelpe israelerne å få fatt i Hamas-lederen Yahya Sinwar, slik USA gikk etter Osama bin Laden. Men deretter går han over til å si at det var feil å tro at Afghanistan kunne forenes eller at Irak hadde atomvåpen. Sier Biden at det er umulig å slå Hamas? Sier han indirekte at det kan Israel bare glemme?

“I said to Bibi, ‘Don’t make the same mistake we made in America. We wanted to get bin Laden. We’ll help you get Sinwar,’” he said, referring to the Hamas leader in Gaza. “It made sense to get bin Laden; it made no sense to try and unify Afghanistan. It made no sense in my view to engage in thinking that in Iraq they had a nuclear weapon.”

«Jeg sa til Bibi: ‘Ikke gjør den samme feilen som vi gjorde i USA. Vi ønsket å ta bin Laden. Vi skal hjelpe dere med å ta Sinwar», sa han, med henvisning til Hamas-lederen i Gaza. «Det var fornuftig å ta bin Laden, men det var ikke fornuftig å forsøke å forene Afghanistan. Etter min mening var det meningsløst å tro at Irak hadde atomvåpen.»

Her er det mange ting på en gang. Biden forsøker å belære Israel og viser til hvor store vansker USA hadde i Afghanistan. Men «vanskene» i Afghanistan var Bidens katastrofale tilbaketrekning og det vet selvsagt Netanyahu.

Det den israelske regjering hører er at USAs president sitter og sier at de ikke vil hjelpe dem med å beseire bevegelsen som invaderte dem 7. oktober.

 

Biden says he will stop sending bombs and artillery shells to Israel if it launches major invasion of Rafah 
https://www.breitbart.com/news/us-brands-israel-border-closures-unacceptable/

 

 
 

 

 

 
 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.