USA har lagt frem en resolusjon i Sikkerhetsrådet som ber Israel ikke rykke inn i Rafah og isteden forhandle om våpenhvile. USA sier det ikke haster med å la resolusjonen gå til avstemning så lenge forhandlinger pågår, men Israel frykter å bli fanget i et spill som gjør det politisk umulig å rykke frem, og at dette vil frata dem seieren.

Den 11. mars begynner ramadan, og Israel vil gjerne ha en avgjørelse før den tid. Hamas hadde 24 bataljoner før krigen begynte. 18 av dem er knust.

Rafah på grensen til Egypt har vært smuglersenter for de store rakettene som rammer Tel Aviv. Det er politisk umulig for Netanyahu å avslutte felttoget og la denne trusselen bli stående.

Biden-regimet har to grunner til å foreslå en slik resolusjon: Biden er i ferd med å miste muslimene i Michigan, og han vil gjerne oppnå en tilnærming mellom Saudi-Arabia og Israel.

Men samtidig står Biden-regimet fast ved at en tostatsløsning må være resultatet av krigen. Dette er helt uantagelig for Israel, der bare 2 prosent støtter en palestinsk stat.

Biden får kraftig kritikk for manglende realisme.

Richard Goldberg, a former NSC official during the Trump administration, told Fox News Digital, «The United States should be vetoing pro-Hamas resolutions, not proposing them. By putting forward a resolution calling for a ceasefire and opposing Israeli military action in Rafah, the White House is effectively pushing for Hamas to survive to massacre another day. This is a complete betrayal of U.S. interests and values.»

Richard Goldberg, en tidligere NSC-tjenestemann under Trump-administrasjonen, sa til Fox News Digital, «USA bør legge ned veto mot pro-Hamas-resolusjoner, ikke foreslå dem. Ved å fremme en resolusjon som krever en våpenhvile og motsette seg en israelsk militæraksjon i Rafah, presser Det hvite hus effektivt på for at Hamas skal overleve og kunne flere massakrerer en gang i fremtiden. Dette er et fullstendig svik mot amerikanske interesser og verdier.»

Biden har gitt etter for det humanitære presset som mediene og organisasjonene har hamret inn helt siden invasjonen startet, med et fokus på befolkningens lidelser, uten å stille spørsmål ved Hamas’ ansvar.

Biden har nå adoptert det humanitære kortet, og kravet om at Israel må kunne garantere sikkerheten til 1 million mennesker, gjør videre fremrykking umulig. Israelerne opplever det som et svik fra USA.

Biden-regimets hensikter blir tydelig når en talsmann for State Department sier at utgangen på krigen må bli en palestinsk stat.

According to the State Department spokesperson, «The best way to achieve an enduring end to the crisis in Gaza that provides lasting peace and security for Israelis and Palestinians alike, is our strong commitment to the creation of a Palestinian state. As such, the United States continues to support the two-state solution and to oppose policies that endanger its viability or contradict our mutual interests and values.»

Ifølge talspersonen for utenriksdepartementet: «Den beste måten å oppnå en varig slutt på krisen i Gaza som gir varig fred og sikkerhet for både israelere og palestinere, er vårt sterke engasjement for opprettelsen av en palestinsk stat. Som sådan fortsetter USA å støtte to-statsløsningen og motsette seg en politikk som setter dens levedyktighet i fare eller motsier våre felles interesser og verdier.»

Avstanden mellom Biden og Netanyahu er stor. Det er den også i forhold til Qatar. Netanyahu talte i helgen til presidentene for de store jødiske organisasjonene i USA. Han sa at det er Qatar som sitter med nøkkelen. Det er der Hamas-lederne bor med sine store formuer. De må presses til å løslate gislene. Men i stedet biter de seg fast og håper å rake i land en seier i 12. time. De bruker gislenes liv som trumfkort. Det finner ikke israelerne seg i.

Netanyahu added, «Qatar can press Hamas as no one else can. They host Hamas leaders. Hamas is dependent on them financially. I urge you to press Qatar to press Hamas because we want our hostages released. I hope that we can achieve a deal soon, to release more of our hostages. But deal or no deal, we have to finish the job to get total victory.»

Netanyahu la til: «Qatar kan presse Hamas mer effektivt enn noen andre. De er vertskap for Hamas-ledere. Hamas er avhengig av dem økonomisk. Jeg oppfordrer dere til å presse Qatar til å presse Hamas fordi vi vil at gislene våre skal løslates. Jeg håper at vi kan oppnå en avtale snart, for å løslate flere av gislene våre. Men avtale eller ingen avtale: Vi må fullføre jobben og få en total seier.»

 

https://www.foxnews.com/world/biden-to-go-to-un-security-council-to-force-temporary-cease-fire-on-israel-halt-rafah-offensive

 

USAs nest øverste nasjonale sikkerhets­rådgiver: Ingen tillit til Israels regjering

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.