Studenter ved Oxford University som protesterer mot krigen i Gaza, har skrevet under på et krav om at millioner av palestinere skal få lov til å ta tilbake sine forfedres land i Israel.

Dette er from the river to the sea i praksis.

Oxford Action for Palestine insisterer på at studenter som ønsker å slutte seg til leiren deres i sentrum av byen, må godta et radikalt manifest som i praksis vil bety at Israel som land kollapser.

Dette skriver The Telegraph. Saken er foreløpig ignorert av NTB og norske medier generelt.

Teltleirene som har dukket opp i Oxford, Cambridge og andre universitetsbyer i Storbritannia, har vokst seg større i løpet av helgen. Dette fører til en økende frykt for voldelige konfrontasjoner av samme type som i USA.

Frem til nå har de britiske demonstrantene offentlig sagt at de ønsker at universiteter og høyskoler skal trekke alle investeringer i Israel eller med israelske forbindelser.

Dette er velkjent som BDS (Boycott, divest, sanction), en bevegelse som anses som reinspikka antisemittisme.

Nesten halvparten av amerikanerne er sterkt imot Gaza-demonstrasjoner på universiteter

Studentene krever at stipendiene økes for palestinske studentersom søker utdannelse på britiske universiteter. De ber med andre ord om at terroren til Hamas skal belønnes av britiske skattebetalere.

Samtidig arrangørene av protesten i Oxford en langt mer radikal agenda som tyder på at deres endelige mål er å avvikle staten Israel.

Alle som ønsker å slå opp telt i leiren foran Oxford University Museum of Natural History, får beskjed om at de må «forplikte seg til å opprettholde Thawabit», et sett med krav som ble nedfelt av Den palestinske frigjøringsorganisasjonen på 1970-tallet.

Dette er et krav om at rundt seks millioner palestinske «flyktninger» skal ha rett til å vende tilbake til de hjemmene de eller deres forfedre eide i Israel, på Vestbredden og i Gaza før staten Israel ble opprettet i 1948.

«Flyktninger» bemerkes med apostrofer av artikkelforfatteren, for det er kun palestina-arabere som anses som flyktninger fordi oldeforeldrene måtte flytte da israelere gjorde motstand mot stadige arabiske militære angrep som startet for over 75 år siden, da staten Israel ble dannet..

Thawabit krever også at Jerusalem anerkjennes som «Palestinas hovedstad», retten til selvbestemmelse og «koloniserte folks rett til å gjøre motstand mot okkupasjon».

Som kjent red tross alt Muhammed på Burāq til Jerusalem, et flyvende vesen som var en blanding av esel og muldyr, så derfor anser islam-tilhengere Jerusalem for en islamsk hovedstad.

From the river to the sea. 

Samtidig melder Politico at USA har stanset en leveranse av bomber til Israel.

Grunnen er angivelig at USA vil «sende et politisk budskap».

Biden-administrasjonen holder igjen forsendelser av to typer Boeing-produserte presisjonsbomber for å sende et politisk budskap til Israel, ifølge en amerikansk tjenestemann og seks andre personer med kjennskap til overveielsene.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.