Razan A. er nestleder i aktivistgruppen Studenter for Palestina ved UiS. Sammen med andre studenter skal hun campe på universitetsområdet for å kreve akademisk boikott av Israel.

Universitetet i Stavanger (UiS) følger etter Columbia og en rekke andre universiteter i vestlige land hvor studenter, som ønsker å vise sin avsky til at jødene har et eget land, samler seg. Det har vært flere tusen arrestasjoner og en rekke voldsepisoder mot jødiske studenter.

Flere studenter i USA har åpenlyst hyllet terrorganisjasjonen Hamas’ krigere. From the river to the sea er et rop man hører overalt.

Hamas-tilhengere finansieres av Bidens egne støttespillere

Nå er det Stavanger sin tur, melder Stavanger Aftenblad dagen før nasjonaldagen. Hijaben er godt synlig på bildet av en av initiativtagerne.

– Vi krever at UiS avslutter sine samarbeid med israelske universitet og aktører som bidrar til å støtte opp om israelsk krigføring, sier nestleder i Studenter for Palestina på UiS, Razan A., som sammen med flere andre studenter skal sove i telt på campus inntil kravet blir møtt.

Rektor Klaus Mohn har gitt sin tillatelse til at demonstrantene oppretter en teltleir for campus. Men han understreker at UiS ikke har valgt side i konflikten i Midtøsten.

>– UiS som institusjon har ikke tatt noe standpunkt. Vi følger norsk lov og statlige retningslinjer som et offentlig universitet. Vi er alle berørte av konflikten, for vi er alle mennesker.

UiS har en samarbeidsavtale med Universitetet i Haifa i Israel som gjelder studenter som tar bachelor i sykepleie og utfører praksis i Israel. Det er også andre samarbeidsformer.

Men dette vil hijab-kledde representanter fra Palestina på UiS ha en slutt på. Hvorfor Aftenbladet ikke oppgir fullt navn på aktivisten er ukjent.

Også i Sverige er det teltleire med studenter som sier de skal bli værende i teltleiren «så lenge som det kreves».

I USA, Nederland og Tyskland har flere slike aksjoner blitt stanset. UiS har gitt tillatelse, i første omgang i to uker.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.