Benjamin Netanyahus svar til Joe Bidens trussel om våpennekt var å reposte talen han holdt på Holocaust-dagen mandag hvor han sa at Israel vil gjøre det som må gjøres. Israel vil om nødvendig gå distansen alene. Ingen var i tvil om hva han mente om Bidens utspill.

«I dag konfronterer vi igjen fiender som er ute etter å ødelegge oss,» sa Netanyahu i klippet som ble lagt ut på X, tidligere Twitter, fra et arrangement i Jerusalem i forbindelse med Holocaust-minnedagen. «Jeg sier til verdens ledere – intet press, ingen beslutning fra noe internasjonalt forum, vil hindre Israel i å forsvare seg selv.»

«Hvis Israel blir tvunget til å stå alene, vil Israel stå alene,» lovet han, og la til: «Vi vil beseire våre folkemorderiske fiender. Aldri igjen er nå.»

Israelerne er i sjokk over nyheten om våpennekt. Biden kunngjorde ikke våpenembargo, men først var det snakk om tunge bomber, så slengte han på artillerigranater og da løftet mange på øyenbrynene. Hva er det som foregår?

Talsmann for Det nasjonale sikkerhetsråd John Kirby ba pressen slappe av. Hvordan kan noen våge å si at Joe Biden har sviktet Israel, han som dro til Israel rett etter 7. oktober og lovte å stå ved Israels side i kampen mot Hamas.

Kritikere vil si at det er nettopp det. Biden lovte, men nå bryter han sitt løfte. Når han sier at amerikanske våpen dreper sivile høres det ut som han har gjort en ny oppdagelse. Ingenting er forandret. Amerikanske våpen har tatt palestinske liv like lenge som krigen har vart.

I Kongressen vil en gruppe Republikanere reise riksrettssak mot Biden. De viser til at Demokratene gjorde det samme mot Trump over hjelpen til Ukraina, med den forskjell at anklagen mot Trump var falsk. Riksretten førte ikke frem.

«Representantenes hus har ikke noe annet valg enn å stille Biden for riksrett basert på Trump-Ukraina-precedensen om å holde tilbake utenlandsk bistand for å hjelpe til med gjenvalg», skrev Cotton på X. «Bare med Biden, det er sant.»

https://twitter.com/sentomcotton/status/1788513218974900357?s=61&t=9-HI2Q1UbraofC34LVKxmQ

Men Biden har brutt med Kongressens løfte og vedtak om å levere våpen til Israel.

Obamas høyre hånd, David Axelrod, forsvarte Biden og sa de to sakene ikke er sammenlignbare, men møtte motstand fra en av CNNs kommentatorer, Scott Jennings, tok til motmæle.

CNNs politiske kommentator Scott Jennings tok imidlertid til motmæle. «Vi stilte USAs president for riksrett for å ha holdt tilbake militær bistand autorisert av Kongressen til Ukraina, 400 millioner dollar», sa Jennings. «Det var grunnlaget for riksrettssaken. Dette er kongressgodkjent militærhjelp til vår allierte, og han [Biden] holder den tilbake av politiske grunner.»

Det er Bidens motiv som kan slå negativt ut for ham. Han stanser våpenleveransene av opportunistiske grunner. Det er kun for å redde sitt eget skinn.

Det går ikke hjem hos nesten noen av partene, ikke israelere, ikke jøder, ikke amerikanske muslimer, ikke en gang hos alle Demokrater.

Nettogevinsten blir minus.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.