Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy ankommer Elysee Palace mandag 9. desember 2019 i Paris. Toppmøtet i Paris tar sikte på å finne en måte å avslutte krigen i Ukraina, etter fem år og 14.000 tapte menneskeliv i en konflikt som har preget Kreml og omformet europeisk geopolitikk. (AP Photo/Thibault Camus)

Riksrettssaken mot USAs president Donald Trump er et internt amerikansk anliggende, sier en talsperson for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Uttalelsen kommer dagen etter at Representantenes hus onsdag vedtok å stille Trump for riksrett.

– Ukraina blander seg ikke inn i andre staters interne anliggender. USA forblir en strategisk partner for oss, og vi er glade for å styrke vår relasjon til USA på flere områder, sier Zelenskyjs talsperson i en uttalelse.

En samtale mellom Trump og Zelenskyj 25. juli er en av årsakene til tiltalepunktet om maktmisbruk, som er et av to tiltalepunkter.

Trump anklages i dette tiltalepunktet for maktmisbruk ved å holde tilbake bistand til Ukraina for å presse landets regjering til å etterforske en av Trumps innenrikspolitiske rivaler.

I samtalen med Zelenskyj 25. juni ba Trump Ukraina etterforske demokraten Joe Biden og hans sønn Hunter, som har sittet i styret til et ukrainsk gasselskap.

Ukraina, som ønsker å beholde tverrpolitisk støtte fra USA, har spilt en ufrivillig hovedrolle i riksrettsdramaet som har splittet Washington.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.