Efterat en fatwa fra Den islamske republikk Irans øverste leder Ali Khamenei slo fast at urinaler er uislamske og et tegn på vestlig forgiftning av samfunnet, fjernes de umiddelbart fra kjøpesentrene i Teheran. 

Ikke syndig å tisse stående

– Det er mislikt, men dog ikke syndig å tisse stående eller på et hardt underlag, ifølge fatwaen.

Med fjerningen av urinalene må menn ta til takke med kjøpesentrenes latrinegroper. Det har utløst kritikk og kommentarer på sosiale medier:

– Dette er latterlig! Hadde de brukt tiden på å bekymre seg for økonomien, de som sulter og mangelen på vann, hadde de kanskje ikke vært så opptatt av hvordan menn urinerer.

– Jeg håper myndighetene også i fremtiden legger listen like høyt og holder seg til krav om hijab, islamsk klesdrakt og det som virkelig hever folks livskvalitet.

Ny interesse for hvordan profeten tisset

Fatwaen og fjerningen av pissoarene gir dog mening om man går til Koranen, til profeten Muhammeds liv eller autoriserte fortellinger om hans liv – og det har naturlig nok vakt ny og berettiget interesse for hvordan profeten Muhammed, det påstått perfekte menneske, i sin tid tisset – og med det hvordan vi alle i vår streben efter profetens perfeksjon, bør tisse. 

– Islamsk rettsvidenskap er dypest sett en studie av om vår tids innovasjoner harmonerer med Muhammeds liv, gjerninger og handlinger. Innovasjoner som ikke harmonerer med Muhammeds liv og virke, er haram, forbudt. Et eksempel på nymotens haram er vestlige urinaler, skriver Tareq Belal

En lærd muslim forklarer 

Tareq Belal har studert islam. Han forklarer at ikke-muslimer vanskelig kan forstå at siden Muhammed var det perfekte menneske, gjelder hans eksempel i en muslims alle livssituasjoner.

En god muhammedaner følger Muhammeds uutgrunnelige visdom også når han står med tissemannen i, må vite, venstre hånd.

Intim-sharia der djevelen er

– Ikke bare er Muhammeds ord lov, også hver eneste av hans handlinger, gjerninger – inkludert hvordan han tisset, hvordan han renset tissemannen for urin og uhumskheter, hvor mange ganger han ristet den – er islamsk lov.

– En muhammedaner må nærme seg toalettet med frykt eftersom det er djevelens tilholdssted. En slave av Allah rådes til å forbanne djevelen til helvete før han med venstre fot først går inn på toalettet. En slave av Allah må vende seg vekk fra Mekka når han løsner for urinstrålen. Han skal kun holde tissemannen med venstre hånd. Efterat han har tømt seg skal han riste den nøyaktig tre ganger.

Slik tisset profeten:

  • Han sto med ryggen mot vinden med bena på et høyere sted enn der urinen rant.
  • Han sørget for at det ikke kom dråper på bena eller klærne.
  • Han renset og fikk ut all urin ved å skyve på kjønnet og tørket vekk resturin på en sten eller lignende.
  • Ved mangel på vann fant han det ikke nødvendig å vaske underlivet.

Ingen nåde for promperne

Må du tisse stående og er sikker på at du ikke besmittes med skvettende urenheter, er det lov, men det anbefales å tisse på profetens foretrukne vis, sittende på huk. 

Skaftet og anus kan du slippe å vaske så lenge det ikke er kommet noe ut derigjennom. 

Så kan du be

Efter å ha fulgt Muhammeds eksempel – enkelt og dagligdags som det er – kan du be til Allah – med mindre du promper. 

I Sahih al-Bukhari 445 forklarer Muhammed at når en muslim ber vil englene be om tilgivelse og nåde for samme muslim – med mindre han promper. Allah bør ifølge englene, ikke vise nåde for en som promper – det til tross for at selveste fjerten er skapt av selveste skaperen, den ene gud.

Om vinden blåser …

Den gode Tareq Belal nevner ikke konflikten som må oppstå om vinden blåser mot Mekka – vi tenker da ikke på muslimenes evige promp, heller på Allahs uransakelige lek med vind og vær – og urinstrålens retning.

Les også …

…, om du ikke allerede har gjort det, nedenstående artikkel fra samme penn. 

Vi turte ikke å markedsføre den på Facebook av frykt for utestengelse og tap av reklamekroner, hvilket vi er avhengig av for å kunne holde frem som vi stevner:

Imamene lærer oss virkelighetens islam: – Som muslim er du forpliktet til å hate ikke-muslimer

Husk Vipps 638941 – «Også du/vi når det kreves» – vi er ekstremt takknemlig for hver eneste krone som kommer inn.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.