En australsk domstol forlenger pålegget om at X/Twitter må fjerne videoen av et knivangrep mot en biskop i Sydney. Myndighetene mener at videoen kan gi næring til terror eller nøre opp under konflikt.

Knivangrepet var islamistisk terror og det er vanskelig å se hvordan en video kan gi støtet til terror. Myndighetene mener også den kan være skadelig for unge brukere.

Elon Musk er uenig, og videoen kunne onsdag fortsatt sees på X i Australia for brukere med VPN.

X har nektet å fjerne videoen, og derfor har myndighetene gått rettens vei. Onsdag ble forbudet mot videoen forlenget til 10. mai i et kort rettsmøte i Sydney.

Den assyriske biskopen ble knivstukket under en gudstjeneste i en forstad til Sydney tidligere i april. En 16-åring er pågrepet for angrepet, som etterforskes som terror.

Advokatene til X argumenterer for at biskopen selv ikke er imot at videoklippet er publisert. Det skal holdes et nytt rettsmøte i saken 10. mai.

Men det var ikke bare 16-åringen som var involvert. Politiet har arrestert syv andre personer mistenkt for innblanding, melder TT.

Polisen beskriver det som att de sju gripna utgör ”en risk och ett hot” av oacceptabelt slag.

Tidigare har tonåringen som är gripen för knivhuggningen sagts vara anhängare av en ”religiöst motiverad extremistideologi”. Pojken uppges ha ropat muslimska slagord under dådet, och väntas ställas inför rätta för terrorbrott.

Biskopen har vädjat om lugn efter händelsen. Den har skakat om Australiens största stad Sydney, särskilt som den kom bara några dagar efter det att en man huggit ihjäl sex personer i en galleria. Det fallet klassas inte som terrorism, utan ett rent vansinnesdåd.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.