Politiet i Sydney sier fem ungdommer i tenårene er siktet for terrorlovbrudd i forbindelse med knivangrepet på en prest og tre andre i en kirke forrige uke.

Onsdag kveld ble det gjort flere pågripelser i forbindelse med etterforskning av personer med tilknytning til den 16 år gamle gutten som angrep en biskop i en assyrisk kirke i den australske storbyen, skriver NTB.

Biskop Mar Mari Emmanuel ble stukket i hodet og brystet under en preken som ble strømmet på nettet.

Video av knivangrep på biskop «kan gi næring til terror»

Hundrevis av politifolk deltok i en aksjon mot et nettverk de sier utgjør «en uakseptabel risiko».

Torsdag ble de fem mindreårige – som er mellom 14 og 17 år gamle – siktet. Tre av dem er siktet for å planlegge eller inngå forbund for å forberede en terrorhandling, mens de to andre er siktet for å være i besittelse av «voldelig, ekstremistisk materiale». En av tenåringene er også siktet for å ha gått med kniv på offentlig sted.

Politiet sier tenåringene er «religiøst motivert» og en del av «et større nettverk». Det de derimot ikke sier noe om, er etnisitet på ungdommene.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.