Nytt

36-åringen er en notorisk voldskriminell – dømt for 31 forhold, de fleste mot personer han ikke kjenner. Nå er han siktet for mord. (foto pikselert av Sydsvenskan)

For seks år siden ble 36-åringen dømt til utvisning. Men utvisningen kan ikke iverksettes, og mannen har rukket å bli dømt for 31 forhold, inkludert voldtekt. Nå er han pågrepet for drap.

Utvisningsdommen kan ikke iverksettes fordi 36-åringen er statsløs.

I mai ble en 45-årig mann knivstukket nær Möllevångstorget i Malmö. Flere personer ble vitne til at offeret sjanglet ut fra en hundeluftegård og bad om hjelp.

Document skrev om drapet: Mann stukket ihjel i Malmö

– Den knivstuckne mannen anträffades svårt skadad bara några meter från gärningsplatsen och fördes i ambulans till sjukhus. Där förklarades han strax efteråt avliden, sa polisens presstalesperson Nils Norling direkt efter mordet.

Knivdrapet skjedde like ved Möllevångstorget, et populært område i Malmös uteliv.

Fredag ble 36-åringen pågrepet mistenkt for drapet. Sydsvenskan skriver at mannen har sittet i fengsel for voldtekt og grov vold – og er dessuten dømt til utvisning to ganger.

Mannen flyttet fra Kuwait til Sverige i 2010, men han fikk hverken oppholdstillatelse eller asyl og ble dermed utvist.

Seks dager etter utvisningen voldtok han en kvinne. For dette ble han dømt til tre års fengsel samt til utvisning etter avtjent straff.

Han er en notorisk voldskriminell, og har begått flere voldshandlinger. Så sent som i juni ble han varetektsfengslet for et knivangrep på en vekter.

Til tross for to utvisningsvedtak er svenske myndigheter maktesløse – mannen kan ikke utvises.

36-åringen er statsløs, og Kuwait tar ikke imot statsløse personer.

Ifølge Sydsvenskan finnes det 190 personer i Sverige som er i samme situasjon som 36-åringen: De er dømt til utvisning, men kan ikke utvises.

Grensepolitiet forhandler med de aktuelle landenes ambassader, og i enkelte tilfeller tas de imot.

I mellomtiden er de utviste på frifot. Kriminalomsorgen har krevd at 36-åringen skal behandles for sitt rusmisbruk og sin voldelige oppførsel, men han nekter.

 

Sydsvenskan: Utvisningsdömd begår brott efter brott – har nu häktats för mord

Les også