Alle som så pressekonferansene under covid i USA husker Deborah Birx. Hun spilte beskjeden, med et tørkle kledelig rundt halsen. I virkeligheten var hun en autoritær heks. Det var hun som styrte politikken, godt hjulpet av Mike Pence som allerede den gang var illojal mot sjefen.

Pence var en falsk bløffmaker. Under 2020-valgkampen sto han og skrøt av hvordan de kjempet for å drene sumpen han var blitt en del av.

Trump sa en ting og Brix gjorde det stikk motsatte: Hun hadde vært leder for aids-arbeidet i Afrika og det var det hun kopierte. Derfra kom forestillingen om at det skulle være null kasus og alle skulle behandles likt.

Birx opererte med en dødelighet på 3,4 prosent. Det virkelige tallet var 0,05 prosent. Det var det Scott Atlas som la på bordet, men det ville ikke Birx høre på. Hun forsøkte å isolere Atlas.

Trump sto på talerstolen og sa han var mot lockdowns og Birx sendte ut skriv om det motsatte.

Det tok lang tid før medarbeiderne leste hennes direktiver. De reagerte, men de forsto ikke alvoret og sabotasjen. Birx bare gjemte poengene langt ned i teksten og lockdown fortsatte som før.

Trump ble lurt, sabotert av sin innerste krets. Har han lært hvis han får en ny sjanse?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.