Kampen mot høyresiden utarter i Tyskland. En politiaksjon mot en 16 år gammel jente på en videregående skole i Mecklenburg-Vorpommern har vakt oppsikt: Ifølge både jenta og hennes mor troppet politiet opp på skolen på grunn av en video med Smurfene «som er blå likesom Tyskland er». 

Document har tidligere skrevet om saken, men siden har politiet benektet at det var Smurfene det dreide seg om. 

Tyskland er ikke et sted, men et hjem

16-åringen Loretta hadde lagt ut en video på TikTok med kommentaren: 

– Smurfene er blå, og det er Tyskland også.

Jentas mor tolker det som at hun har vist støtte til AfD:

– Det var sikkert ment som en morsom støtte til AfD. Og så har hun en gang postet at Tyskland ikke er et sted, men et hjem.

Truer statens sikkerhet 

Dette fikk rektoren ved skolen til å sende politiet en bekymringsmelding om at eleven spredte innhold som truet statens sikkerhet på sosiale medier. 27. februar troppet politiet opp på skolen for å gjennomføre en «forebyggende pedagogisk samtale» med 16-åringen.

I en pressemelding understreker politiet at det kan være en hårfin grense mellom hva som er tillatt og hva som er straffbart. Derfor valgte de å snakke med jenta. 

Krysser grensene

– Rektor hentet jenta ut av klasserommet for å møte betjentene som befant seg i korridoren utenfor, ifølge politiets versjon. Ifølge jentas mor var klassekameratene vitne til seansen.

Den tyske avisen Die Welt skriver: 

– Betjentene ønsket å gjøre det klart for tenåringen at hun ville krysse grensen for kriminell adferd hvis hun fortsatte å publisere høyreekstremt innhold.

– Det handlet ikke om Smurfene

Da politiet ble konfrontert med kontrasten mellom den uskyldige Smurfe-meldingen og deres brutale intervensjon i et ungt menneskes liv, benektet de at de «forfatningsfiendtlige» Smurfene og deres blåfarve var årsaken til at jenta ble oppsøkt på en måte som nazi-stemplet henne i de øvrige elevenes øyne.

Welt melder nu og henviser til «regjeringskretser», at Loretta ble anmeldt for annet og mere alvorlig innhold. Politiet skal ha uttalt at jakken hennes var «påbrodert» bokstavene «HH».

Helly Hansen = Heil Hitler

Ifølge politiet er bokstavene «HH» en fordekt Hitler-hilsen, men magasinet NIUS har tatt en titt på TikTok-videoen og konstatert at det slett ikke er tale om broderier, Loretta bærer en jakke av det norske merket Helly Hansen. 

Politiet har ikke opplyst til media at det dreier seg om en jakke av merket Helly Hansen, men omtaler den som «en jakke med HH påbrodert». Dette fører til urimelig omtale av en identifiserbar jente som ikke er anklaget for noe som helst. 

– Høyreekstreme symboler

I avisen FAZ’ versjon handlet det om «høyreekstreme symboler» båret av en «blond» jente:

– Ifølge politiets beskrivelser kan du se en kvinne med lyst hår. Bokstavene «HH» er brodert på hettegenseren, noe som brukes av høyreekstreme som forkortelse for «Heil Hitler». Under står nummeret 1161, som høyreekstreme bruker som symbol for kampen mot antifascismen (Anti-Anti-Fascist Action).

Alle hater nazister!

Barnehavebarn er også under mistanke. I 2018 ble det utgitt en brosjyre støttet av det tyske familiedepartementet der det ble hevdet at jenter som går i kjoler, har fletter og liker håndarbeid, kan komme fra «etniske familier».

Ifølge Lorettas mor er datteren blitt møtt av tilrop av typen «alle hater nazister!» når hun stiller på skolen.

Loretta har fått mye støtte i sosiale medier:

– Som forventet begynner nå snuoperasjonen mellom gjerningsmann og offer i saken om 16 år gamle Loretta. Historien er så sterk at de venstreorienterte myndighetene begynner å bli redde. Ikke engang en Helly Hansen-genser rettferdiggjør statens overgrep! Hun står fritt til å uttrykke sin mening: 

Du kan lese mer om saken her:

Tysk rektor anmeldte jente til politiet for å ha spredt «forfatnings­fiendtlig» video

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.