«Smurfer er blå, og det er Tyskland også», forkynner en video som sirkulerer på nettet. Stillbilder: BeA Rebel / YouTube.

En tysk jente (16) som hadde postet en humoristisk AfD-video med smurfer på Tiktok og skrevet at Tyskland er et hjem, ble hentet av politiet på skolen etter at rektor anmeldte henne for å ha spredt antatt «forfatnings­fiendtlig» innhold i sosiale medier.

Det var ved Richard Wossidlo-gymnaset i Ribnitz-Damgarten i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern at tre politifolk den 27. februar kom til skolen for å hente 16-åringen fremfor øynene på medelevene, etter at rektor Jan-Dirk Zimmermann hadde ringt politiet og fortalt om videoen, skriver Junge Freiheit (JF).

Jenta ble også anklaget for å ha sagt på Tiktok at Tyskland er hennes hjem og ikke bare et sted på kartet, opplyser den tyske avisen, som har fått bekreftet episoden av Marcel Opitz ved politi­stasjonen i Stralsund.

Politiet etterforsker saken, men «fikk ikke umiddelbart mistanke om at en straffbar handling kunne fastslås», sier presse­talsmann Opitz.

Moren reagerer med forskrekkelse på det som skjedde med «Miriam» (ikke hennes virkelige navn):

Kvinnens stemme dirrer av indignasjon: «Dette er, om jeg får lov, så brutal Stasi-dritt. Jeg ville aldri i livet ha trodd at det som ble gjort mot datteren min, var mulig.»

En utstilling med tittelen «Styrking av demokratiet» pågår i skolens lokaler i regi av Friedrich Ebert-stiftelsen, som står det sosial­demokratiske partiet SPD nær, og den fikk nylig omtale av rektor Zimmermann på gymnasets hjemmesider, skriver JF.

Arrangementet ble åpnet med ordføreren tilstede, og i den forbindelse skrev rektor:

«Alle tilstedeværende fremhevet at en stadig mer dominerende høyre­ekstremisme også i vårt nærområde belemrer debatt­kulturen og truer den frie, demokratiske retts­ordenen.»

«Miriam» fortalte moren sin at rektor kom sammen med de tre politifolkene inn i kjemi­laboratoriet der hun befant seg, da hun ble hentet fra skolen.

Moren fikk senere en henvendelse fra en av skolens lærere, som er gift med en tyrker: Det var vel ikke slik at datteren var AfD-tilhenger og ønsket at mannen og barna hennes skulle sendes til Tyrkia? refererer hun.

Polititalsmannen formante Junge Freiheit til å vise varsomhet i rapporteringen av saken på grunn av jentas sårbare alder. At hun kunne ha vært sårbar overfor politiet ser ikke ut til å ha falt ham inn, konkluderer JF.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.