Et sykkelfelt i Ensjøveien i Oslo skaper problemer, og to syklister er påkjørt i den senere tid.

De to alvorlige hendelsene skjedde som følge av at bilister svingte over sykkelfeltet. Det har også vært en rekke andre kollisjoner med syklister her over flere år, skriver Avisa Oslo.

Det førte til at Bymiljøetaten ble bekymret og ønsket hastetiltak. Plan- og bygningsetaten (PBE) varslet så en av gårdeierne om at to avkjøringer skulle stenges.

«Ulykkene er knyttet til avkjørslene, og med stadig større trafikk med mange ulike trafikanter som benytter veien, er det ikke lenger trafikksikkert å kjøre ut i Ensjøveien fra din eiendom», skrev PBE.

I februar tikket det inn en e-post i retur fra advokatfirmaet til gårdeieren.

«Vi kan ikke se at det er et faktisk eller rettslig grunnlag for å treffe et så inngripende vedtak, med store praktiske og økonomiske konsekvenser for dem som rammes av vedtaket», skrev advokatfirmaet.

E-posten førte til at PBE snudde og trakk planene om å stenge avkjørslene. De kommer nå i stedet med denne oppfordringen til Bymiljøetaten:

«Vi anbefaler at Bymiljøetaten vurderer en midlertidig løsning som fungerer for fremtiden. Ved å sette opp venstresving forbudt og parkeringsforbud i siktlinjen, vil sikkerheten bli bedret.»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.