Efterat drosjesjåføren Abdul Habib Kohi ble sendt i fengsel for å ha voldtatt en 17-årig kvinnelig passasjer, er drosjesjåfører begynt å plassere et lite islandsk flagg i frontruten for å fortelle at her kjører du med en landsmann. Hver femte drosjesjåfør på Island har arabiskklingende navn.

Beroliger passasjerene

Det er Morgunblaðið som skriver at drosjesjåfører i Reykjavik er begynt å plassere et lite flagg i frontruten for på den måten å berolige passasjerene med at de blir kjørt av en islandsk sjåfør. Det hender også at folk ringer det lokale drosjeselskapet Hreyfill og spesifikt spør efter en islandsktalende drosjesjåfør.

Har­ald­ur Gunn­ar Ax­els­son i Hreyfill bekrefter dette overfor Morgunblaðið:

– Jeg har fått med meg at noen sjåfører kjører med et lite flagg i frontruten.

Nyder publikums tillit

Har­ald­ur forteller at efterspørselen efter drosjer fra Hreyfill er økende:

– Hreyfill nyder publikums tillit. Folk vet hva de setter seg inn i når de bestiller en drosje fra Hreyfill.

Det er også et økende antall kunder som spesifikt spør efter en kvinnelig sjåfør:

– Efterspørselen etter kvinnelige sjåfører øker. Vi har en funksjon i systemet vårt som søker efter kvinnelige sjåfører om kunder ber om det, sier Haraldur.

Én av fem er araber

163 eller hvert femte navn på Samgungstofas ​​liste over innehavere av drosjebevilling på Island, har utenlandske navn, de aller fleste av disse er arabiske.

Nu også på Island II: Abdul fikk to års fengsel for voldtekt av 17 år gammel kvinne

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.