En drosjesjåfør ble nylig dømt til to års fengsel for å ha voldtatt en kvinnelig passasjer.

To års fengsel pluss erstatning

Abdul Habib Kohi voldtok i 2022 en 17 år gammel kvinne gjentagne ganger på strekningen Hafnarfjörður–Reykjanesbæjar. Det ble blant annet funnet biologisk materiale som stammet fra Abdul på jentas bryster, fremgår det av dommen fra Reykjavík tingrett. 

Abdul ble dømt til to års fengsel samt å betale offeret en erstatning på 1,8 millioner islandske kroner (140.000 NOK) pluss renter. Han må også betale saksomkostninger på i overkant av 3,5 millioner ISK.

Abdul ble gitt beskyttelse på Island

Kvinnen tok natt til søndag 25. september 2022 taxi fra Reykjavík sentrum til Reykjanesbæjar. I kvinnens forklaring opplyste hun at mannen startet krenkelsene da de ankom Hafnarfjörður, blant annet ved å fingerfare brystene og kjønnsorganet hennes. 

Abdul ble innrømmet internasjonal beskyttelse på Island og kom til landet for to år siden. Han snakker ikke islandsk. 

Fortsatte å kjøre drosje

To dager efter voldtekten ble Abdul hentet av politiet til avhør og derefter løslatt. Han fortsatte å kjøre drosje inntil drosjeeier Sigtryggur Arnar Magnússon som hadde ansatt ham, fikk vite om saken av en journalist som kontaktet ham:

– Jeg ble vist et bilde av bilen og vi gikk med det samme og hentet taksameteret, nummerskiltet og bakrutemerkingene fra bilen. Sjåføren fikk umiddelbart sparken. Jeg vil at våre barn og barnebarn skal kunne reise trygt med taxi, sier Sigtryggur.

Nu også på Island: Migranter stormet Alltinget

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.