Nytt

På visse tider av døgnet betaler man dyrt for drosje selv om man skal til et sted i gangavstand. Man betaler for trygghet. Det er imidlertid blitt slik i Det Nye Norge at man heller ikke kan føle seg trygg i drosjen lenger.

To drosjesjåfører i Trondheim har vært etterforsket for seksuelle overgrep mot kvinnelige passasjerer. Den ene er nå dømt til 60 dagers fengsel av Sør-Trøndelag tingrett for fem saker av seksuell karakter som Adresseavisen omtalte 04.10. Mannen som er 34 år og av utenlandsk opprinnelse, ble også fradømt retten til å kjøre taxi eller annen yrkestransport mot vederlag for all fremtid. Den andre taxisjåføren er 38 år, også han av utenlandsk opprinnelse, er tiltalt for seksuell handling mot en passasjer og må møte i retten for forholdet. Begge sjåførene kjører for Norgestaxi.

«Anne» (26) som er en av de fem fornærmede kvinnene tar ikke lenger drosje.

Jeg tar ikke drosje lenger. Jeg føler meg ikke trygg. Tryggheten er en av grunnene til at man tar drosje, og nå er den tryggheten tatt fra meg.

«Anne» forteller om den skjebnesvangre drosjeturen. Sjåføren hadde gjentatte ganger spurt om hun «var snill»

Jeg syntes det var merkelig at han stilte spørsmålet, men valgte å tro at han hadde gode intensjoner.

Det var først da han låste at jeg skjønte hvor han ville. Jeg ble redd og det var kjempeekkelt.

«Anne» valgte å tro at han hadde gode intensjoner. Slike valg kan vise seg å være skjebnesvangre i Det Nye Norge. Mangfoldet har sin pris og særlig kvinner betaler dyrt. Kvinner må orientere seg i den nye virkeligheten i landet vårt. Håper kvinner kan bli enda flinkere til å lytte til egen intuisjon. Oppfordringen til mine medsøstre er at de må følge magefølelsen, og la for all del tvilen komme seg selv og egen trygghet til gode.

 

 

«Jeg føler meg ikke trygg i drosje lenger» Adresseavisen 04.10.13. (Papirutgaven)