Onsdag fremmer Høyre og Venstre et forslag i Stortinget om at olje- og gassnæringen selv må bidra med erstatningskraft til nye elektrifiseringsprosjekter.

Dette melder NTB. Men er det ikke nettopp partier som Høyre og Venstre (med flere) som har innført kravene om å elektrifisere sokkelen?

Olje- og gassnæringen i Norge står for omtrent en firedel av Norges utslipp innenlands, og løsningen har vært å elektrifisere anleggene med kraft fra land.

Denne «løsningen» består i å sende gassen til f.eks. Tyskland, så de kan brenne den der i stedet for at den brennes lokalt. Dette skal ifølge klimageniene føre til at Norge blir mer klimavennlige, siden vi, som alle vet, har en helt egen atmosfære.

Stortingsrepresentantene Ove Trellevik (H) og Sveinung Rotevatn (V) mener imidlertid at regjeringens energipolitikk styrer Norge mot et kraftunderskudd.

– Høyre og Venstre mener det er behov for å tenke nytt om alternativer for kraft fra land. Til nå har regjeringen bare gitt konsesjon til 0,3 terawattime ny energi. Siden regjeringen ikke klarer å levere nok kraft, er konsekvensen at petroleumsnæringen må sikre sin egen kraft eller bidra med erstatningskraft for nye elektrifiseringsprosjekter, sier Trellevik og Rotevatn i en pressemelding.

Det er jo idiotprosjekter som elektrifiseringen av sokkelen, ubrukelige batteribusser etc. som fører til det selvkonstruerte kraftunderskuddet. For ikke å snakke om kablene som skal være «Europas batteri,» mens norske husholdninger og bedrifter blir ruinerte.

Myndighetene stiller krav som de tror vindturbiner kan løse, så oppdager de at dette ikke fungerer, og deretter sender de regningen videre.

Det har ikke manglet på advarsler, men de har blitt totalt ignorert av de fleste regimemedier, NHO, LO og så å si alle på Stortinget.

De to stortingsrepresentantene viser til at kraften for eksempel kan komme fra havvind, eller at det etableres gasskraftverk med karbonfangst.

Ja, det ser jo lysende ut med havvind. Men har ingen i Høyre forstått at vinden ikke blåser hele tiden? Såkalt erstatningskraft basert på ustabile løsninger som havvin fører til at man må ha stabil balansekraft, og da er man egentlig like langt, bare mye fattigere.

Karbonfangst og lagring er vel heller ikke akkurat en gullgruve, siden alle kostnader må dekkes av skattebetalere slik at noen smarte folk kan bli rikere på vår bekostning.

Ny sjef ser et mulig industrieventyr i karbonfangst og lagring

– Det viktigste er at de utvikler ny, egenprodusert kraft tilsvarende det behovet de har for nye elektrifiseringsprosjekter. Kraften kan enten brukes direkte til olje- og gassfeltet, i en kombinasjon med kraft fra land, eller direkte inn i det norske kraftsystemet, sier Trellevik og Rotevatn.

Direkte inn i det norske kraftsystemet, som ble avskaffet i 2021? Alt for Norge er avskaffet, nå hører vi Alt for EU, WHO, WEF, FN, Hamas, you name it. Venstre og Høyre er medskyldige i avviklingen av norske borgerrettigheter. J’Accuse…!

Petroleumsindustrien i Norge er ilagt en egen CO2-avgift og er omfattet av EUs kvotesystem. Det innebærer at produksjonen fra norsk sokkel over tid må skje med null eller nær null utslipp.

Det er på tide at folket reiser seg mot den totale galskapen som foregår, før vi ikke har noen ben igjen å stå på.

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.