Det går ikke en dag uten at mediene pisker frem Trump-hat og siden de nå frykter et comeback er det ekstra viktig å gjødsle hatet. Hvor mange er det som legger merke til at de samme mediene som kjemper mot andres hat selv dyrker det?

Det er en skjærende dissonans.

Eller tror de virkelig at vi ikke merker deres hat? Har det gått dem i blodet?

Siden mediene og ekspertene laller på det samme hatet har de mistet sans for proporsjoner. I dag kommer NRKs Trump-orakel, Eirik Løkke, med et foreløpig lavmål om Tucker Carlson:

-Tucker har mer til felles med Goebbels enn med journalistikk, sier Løkke til ABC Nyheter.

Hvem skal kunne klage over andres standard etter noe slikt? Går det an å senke listen lavere etter dette?

Dette er sammenfallende med Bidens propagandaapparat som snakker om at valget 5. november er et være eller ikke være for demokratiet. Når Trump sier det samme blir han stemplet som utilregnelig.

Ellers er parallellføringen mellom Putin og Trump påfallende. Demokratene og medien har lenge sagt at Trump kommer til å oppkaste seg som dikator. Det blir ikke flere frie valg i USA.

Zelenskyj sier det samme om Putin.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at Putin er en diktator og at han vil styre for evig.

Zelenskyj anerkjenner ikke det russiske valgets legitimitet.

Putin leder med over 87 prosent av stemmene, ifølge de foreløpige resultatene.

– Diktator Putin vil styre for evig, sier Zelenskyj.

«Alle» kommenterer det russiske valget. Man skal ikke se bort fra at det skjer en overføring, en transferens: Nå hører publikum om diktatoren Putin, snart hører de om wanna-be diktatoren Trump.

Det som er uvanlig er at også Israel nå er innlemmet i samme psykologiske krigføring. I dag ved Ursula von der Leyen på besøk i Kairo.

– Gaza trues av sult, og vi kan ikke godta det, sa von der Leyen til reportere etter at hun og Sisi hadde undertegnet en avtale om strategisk partnerskap mellom EU og Egypt.

– Det er særdeles viktig å så fort som mulig få til en våpenhvile som får frigitt gislene og lar mer humanitær hjelp komme inn til Gazastripen, sa hun.

Hjelpeapparatet har snakket om sult i Gaza siden oktober i fjor. Rett etter Israel begynte bombingen startet man å ringe med sultklokkene.

Natt til søndag var Trump i Daytona i Ohio. Da kan man latterliggjøre ham, et effektivt våpen:

Trump varsler demokratiets død om han taper valget.

Hvilken latterlig påstand. Men det er ikke latterlig når Biden sier det samme.

– Om vi ikke vinner dette valget, tror jeg ikke at det kommer til å bli noe nytt valg i dette landet, sa Trump. Trump, som på både føderalt plan og i Georgia, er tiltalt for forsøk på å omstøte presidentvalget i 2020, vant denne uka nok delegater i nominasjonsvalget til å matematisk sikre seg det republikanske partiets presidentkandidatur.

Skildringen i NTB er av en gal mann. En som ikke tåler å tape og dermed anklager den andre for å ha stjålet valget. Et psykiatrisk tilfelle.

Nyhetsmediene polemiserer mot Trump i sin nyhetsdekning, et høyst uvanlig grep.

Han lider av vrangforestillinger: Han forledet tilhengerne til å storme Kongressen. For ham er de patrioter. For NTB er de syke mennesker.

Han startet talen i Dayton med en hyllest av støttespillerne hans som sitter fengslet etter å ha stormet Kongressen i et forsøk på å stanse godkjenningen av Joe Bidens valgseier.

Trump gjorde salutt og omtalte dem som patrioter og gisler. Retorikken hans har blitt stadig mer dystopisk da han har snakket om situasjonen i USA i valgkampen.

Dette minner om hvordan man omtaler folk som lider av et Napoleon-kompleks. Man diagnostisterer hans retorikk og konstaterer at pasienten er blitt verre.

At en stor del av amerikanerne deler hans vrangforestillinger lar NTB forbli uomtalt: En stor del mener nemlig at valget i 2020 ble stjålet og at Demokratene planlegger det samme til høsten.

Justisminister Merrick Garland sto i Selma, Alabama, og sa det ville være rasistisk å kreve ID ved valget. Det er selvsagt rasistisk å tro at svarte har og kan bruke ID.

Dessuten ville Demokratene ha poststemmer og drop boxes akkurat som i 2020. Da kan de bruke «mules» til å frakte hauger med stemmesedler til drop boxes.

Det psykiatriske tonefallet er blitt mer utpreget. Hvis Trump sier at det ikke ville blitt noen invasjon av Ukraina med ham ved roret, er det utslag av stormannsgalskap.

At mannen i Det hvite hus er en senil gammel mann som ikke er i stand til å håndtere den røde kofferten med kodene til atomvåpnene, kommenteres ikke.

Kampanjen mot Trump bærer mer og mer preg av å være en psykologisk krigføring.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.